Fontos kezdeményezések!

Az elmúlt években számos megkeresést kapott egyesületünk szülőktől, pedagógusoktól. Olyan ügyek, problémák és helyzetek várnak megoldásra, melyek minden család életét érintik. Legyen szó az iskolák büféinek egészségesebbé tételéről vagy épp a fontos ünnepeink védelméről. Mi beszélünk róla, teszünk érte, hogy a változások bekövetkezzenek!

Iskolabüfé program

2017-es kezdeményezés folytatásaként a FICSAK az „Egészséges Iskolabüfé” kampánnyal szeretné felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, melyet már a kisgyermekkorban érdemes elkezdeni. A szülők edukálásán keresztül szeretnénk, hogy a program hatásására kerüljön fókuszba a téma.

Ünnepvédő program

„Az ünnepeink mélységét, valódi tartalmát, a kereszténység gazdag és éltető hagyományát úgy tudjuk továbbadni gyermekeinknek, ha mi magunk is komolyan vesszük azokat és elfogadjuk, hogy mindennek megvan a maga ideje.”

Ne petárdázz szilveszterkor kezdeményezés – állatok védelme

Az évvégi mulatozások, hangos petárda durrogtatás, mind –mind megijeszthetik kisgyermekeinket és a velünk együtt élő kedvenceinket is. Az óévi búcsúztatásokkor rengeget kis állat tűnik el, hiszen ezek a megszokottól eltérő hanghatások félelmet keltenek bennük. Vigyázzunk rájuk ilyenkor is!