„A jövő zöld generációjáért díj 2023” – pályázat pedagógusok számára a környezetvédelmi világnap alkalmából

Környezetvédelmi pályázatot indít a Fiatal Családosok Klubja a Zöld Követ Egyesület szakmai támogatásával a közoktatásban, köznevelésben dolgozó tanítók, tanárok, óvodapedagógusok, egyéb munkatársak fenntarthatóságért tett munkájának elismerése céljából.

UPDATE: A pályázati időszak lezárult, a nyerteseket  kihirdettük. Több mint 150 pályázat érkezett, nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt.

A 100.000 Ft-os fődíj, a 75.000 Ft-os második díj és az 50.000 Ft-os harmadik díj mellett még különdíjakat is adtunk át köszönhetően a zöld ügyek és  a pedagógusok iránt elkötelezett támogató cégeknek.

I. helyezett: Petrilla Csaba, Budapest – pályázata itt érhető el >>
II. helyezett: Csordás Róbert, Zalaegerszeg – pályázata itt érhető el >>
III. helyezett: Barocsai Zoltán, Szekszárd – pályázata itt érhető el >>

 

Különdíjak:

–  3 db 30.000 Ft-os ajándékcsomag az Ilcsi Manufaktúra felajánlásából
https://ilcsi.com/hu-hu

–  3 db 20.000 Ft-os LIBRI vásárlási utalvány

– 1 db Biopont egészség csomag 10.000 Ft értékben
www.biopont.hu

– 5 db egyenként 20.000 Ft -os SPAR vásárlási utalvány

–  1 db BogBag 20.000 Ft-os vásárlási utalvány
https://bogbag.hu/

– 2 db ProGuard Europe riasztó (értéke: brutto 77.900 Ft/db)
https://www.proguard-shop.hu/

– 5 x 2 db Na túra- Túrajegy- értéke: 11.000 Ft/páros jegy
https://www.termeszetkozelituravezetes.hu/turajegy2/

– 5 db továbbképzés csomag a Netedukációtól, mely tartalma 2-2 db választott továbbképzés 65.000 Ft értékben.
https://neteducatio.hu/kepzes/

A további díjazottak listája ide kattintva érhető el >>

A zsűri tagjai voltak: Király Nóra, a FICSAK alapítója, Rudda Ildikó, földrajz szakos pedagógus, Dr. Varga Sarolta, fenntarthatósági szakértő és környezetvédelmi szakjogász és Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítőfüvek tulajdonos-ügyvezetője, az évtizedes múltra visszatekintő fenntarthatósági munkájáért számos elismeréssel kitüntetett üzletember. 

 

Bírálati szempontok Pontszámok
Mennyire innovatív, eredeti, kreatív a tevékenység? 0-10
Hány főt ér el, hány főt mozgat meg a tevékenysége? 0-10
Mennyire adaptálható, ajánlható más közösségek számára? 0-10
A szemléletformálás átadásának módja mennyire hat hosszú távon? 0-10
Mekkora a közösségépítő ereje? 0-10
Mennyire fogja tudni a jövő generáció a megszerzett tudást hasznosítani?Mennyire hasznos az átadott tudás?  0-10

Azoknak a környezetvédelem iránt elkötelezett pedagógusoknak szeretnénk elismerést nyújtani, akik különösen aktívak a fenntartható fejlődést szolgáló nevelés-oktatás területén. Akik munkájukkal, életszemléletükkel a diákjaik számára a társadalmi, ökológiai és gazdasági fenntarthatóság fontosságát közvetítik és ezáltal környezetvédelmi cselekvésre inspirálják a fiatalokat.

Hisszük, hogy a pedagógusokok erkölcsi támogatása és teljesítményük elismerése számunkra kötelesség, amely által megismerheti a hazai, környezetvédelmi oktatás-nevelésben kiemelkedő szakembereket a társadalom széles köre.

Tudjuk, hogy a tanárok ajtót nyitnak a tudás, a párbeszéd és a közösségépítés felé. Úgy segítenek naponta a diákoknak a kihívásokkal teli világban megfelelni, hogy ők is számos feladatot oldanak meg. Tekintettel arra, hogy az ő kezeik között formálódó, jövő generációnak várhatóan olyan környezeti körülményekhez kell majd alkalmazkodniuk és olyan környezeti problémákra kell majd válaszolniuk, amelyekhez az alapismereteket ma és itt szükséges megszerezniük, a pedagógusok szerepe a fenntarthatósági törekvések megvalósításában kulcsfontosságú.

Az első három díjazott 100.000 Ft, 75.000 Ft és 50.000 Ft díjazásban részesül, illetve az iskola, ahol tanít ingyen környezetvédelmi/személetformáló előadást vehet igénybe a Zöld Követ Egyesület megvalósításában. A pályázatban résztvevő összes pedagógus iskolája részt vesz egy sorsoláson is, ahol egy 150.000 ft értékű környezetvédelmi fejlődést biztosító tárgyi eszközt sorsolunk ki. Emellett várjuk a cégek felajánlásait is, akik fontosnak tartják a fenntartható fejlődést és szeretnék az ebben dolgozó pedagógusokat elismerni és segíteni. Ők különdíjat ajánlhatnak fel és adhatnak át a pályázat keretein belül.

A pályázatokat 2023. 10. 10-ig várjuk. Ide kattintva adja le, kérjük a jelentkezését >>>

Tegyünk együtt egy zöldebb jövőért!

Programajánló

Kérd programajánlónkat, hogy elsőként értesülhess aktivitásainkról, játékainkról, eseményeinkről!