Hamvazószerda van, a mai nappal elkezdődött a kereszténység legfontosabb ünnepére, Jézus kereszthalálára és feltámadására való lelki felkészülés időszaka.

Egyesületünkhöz ugyanakkor több szülői bejelentés érkezett, melyek arra hívták fel a figyelmet, hogy az óvodai-iskolai farsangi mulatságok időzítése sajnos sok esetben átnyúlik a nagyböjti időszakba, amikor a vallásos keresztény családok tartózkodnak a hasonló mulatságoktól és még a nem annyira vallásos emberekben is rossz érzést kelt, amikor farsangi mulatsággal szembesülnek a nagyböjti időszakban.

Miután a farsangi időszak több hétig tart, amennyiben megvalósítható, akkor nagyon jó lenne, ha erre az időszakban sikerülne időzíteni a köznevelési intézményekben a vidám ünnepségeket. Persze nem mindig könnyű, hiszen közbeszólhat az influenza szezon is, de jó lenne, ha a tanév tervezésekor figyelemmel lennének erre a mozgó dátumra is.

A Fiatal Családosok Klubja ennek érdekében arra kéri az oktatásirányítást, az oktatási intézményeket, hogy lehetőség szerint legyenek figyelemmel a vallásos emberek, családok érzékenységére is.

Az ünnepeink mélységét, valódi tartalmát, a kereszténység gazdag és éltető hagyományát úgy tudjuk továbbadni gyermekeinknek, ha mi magunk is komolyan vesszük azokat és elfogadjuk, hogy mindennek megvan a maga ideje.

forrás: ficsakblog.hu