FICSAK

 Kik vagyunk mi?

Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) célja a családos lét szépségeinek lépten-nyomon való hangsúlyozása. Hiszünk abban, hogy az egymás melletti elköteleződés valódi érték, a gyerek pedig maga a csoda. A színes programok mellett, szellemi műhelyünkben igyekszünk összegyűjteni tagjaink felvetéseit, javaslatait, melyeket időről-időre eljuttatunk a döntéshozókhoz, és képviselünk a nyilvánosság előtt is. Kiemelt feladatunknak tartjuk a családalapítás előtt álló fiatalok megszólítását, félelmeik eloszlatását, hisz mi már tudjuk: megéri belevágni!

ISMERJ MEG MINKET!

  • Mikor és miért alakult a szervezetünk?
  • Milyen célokat tűztünk ki magunk elé?
  • Hogyan támogatjuk a családokat?
  • Milyen programokat szervezünk?
  • Kik léphet be a Ficsakba?

Nézd meg az alábbi videót és minden kiderül!

 

Szeretet és összetartozás!

A FICSAK fő küldetése a családi élet szépségeinek hangsúlyozása! Bármit is teszünk, szervezünk, kezdeményezünk, mi azt képviseljük, hogy a legfontosabb alapelvek a családot összetartó feltétlen szeretet, a törődés és az egymás iránti elkötelezettség.

Fontos kezdeményezések!

Az elmúlt években számos megkeresést kapott egyesületünk szülőktől, pedagógusoktól. Olyan ügyek, problémák és helyzetek várnak megoldásra, melyek minden család életét érintik. Legyen szó az iskolák büféinek egészségesebbé tételéről vagy épp a fontos ünnepeink védelméről. Mi beszélünk róla, teszünk érte, hogy a változások bekövetkezzenek!

Sport és egészség

A FICSAK fő küldetései közé tartozik az egészséges életmód és a sport népszerűsítése. Igyekszünk lehetőséget biztosítani a családok számára, hogy ingyenes rendezvényeink, versenyeink alkalmával együtt mozoghassanak, szabadidejüket aktívan tölthessék el. Látogass el rendezvényeinkre te is! Aktív, sportos és remekül szervezett táborainkkal lehetőséget kínálunk arra, hogy a szülők nyugodt szívvel dolgozhassanak a szünetekben, míg a gyerekek sokat mozognak, izgalmas programokon vesznek részt és jól érzik magukat

Jótékonyság és összefogás

A hazai családszervezetekkel ápolt szoros kapcsolatunk és segítő szándékunk vezérel minket abban, hogy évről-évre jótékonysági eseményekkel segítsük a rászoruló egyesületeket, alapítványokat. Hiszünk benne, hogy az összefogás ereje nagy dolgokra képes!

Programjánló

Kérd programajánlónkat, hogy elsőként értesülhess aktivitásainkról, játékainkról, eseményeinkről!

Tevékenységünk

Napközis táborok a Ficsak Családi Központban

A gyerekek egy-egy tábor alkalmával nem csak kiszakadhatnak a megszokott kerékvágásból, de számtalan új élménnyel is gazdagodhatnak. Ráadásul az ezernyi játék és töméntelen móka mellett a gyermekek rengeteget fejlődnek is. Önállóságot tanulnak és megtapasztalják azt is, hogy egyedül is képesek a különböző szituációkat megoldani.

Gazdagrét szívében, a Ficsak Családi Központ árnyas, zöld kertjében idén már ősszel is várjuk a táborozókat. Az őszi szünet alkalmával megrendezésre kerül a FICSAK Őszi Élménytábora, melyre már megkezdődött az előjelentkezés.

Programok egész évben a Ficsak Családi Központban

Sok szeretettel várjuk a kisebb és nagyobb gyermekeket a Ficsak Családi Központban, Gazdagrét szívében most ősszel is rendszeres fejlesztő programokkal, zenei, sport és kreatív programokkal egyaránt. A Ringató és az Omnivágus Egyesület foglalkozásai mellett számos új partnert is köszönthetünk itt nálunk. Többek között Németh Gábor bűvész, Enyedi Anita a Mese Maci megálmodója, Jánosi Évát baba-mama fitness oktató, Hevessy Cintia a Rhyme Time angol zenebölcsi foglalkozásvezetője, valamint az Anyalélek Labor és a Playfilm Laborműhely is.

Újdonság!! Elindulnak s saját kézműves foglalkozásaink is a Ficsak Kreatív Műhely néven, valamint Családi edzésekre is várjuk az érdeklődőket.

Szülinapi zsúrok a Ficsak Családi Központban

Legyen emlékezetes a gyermeked születésnapja! Az élmények MI gondoskodunk!

Valami egyedire vágytok? Örülnél, ha a szervezéssel nem neked kellene bajlódnod? Akkor jó helyen jársz! Nálunk biztosan igazán egyedi születésnapi bulija lehet a kicsiknek és nagyoknak egyaránt, melyek felejthetetlen élményeket garantálnak! Még jobb lesz, mint elképzeltétek! De akkor sem kell aggódnod, ha nincs konkrét ötleted, mert nekünk mindig van és segítünk!

Többféle csomag közül tudtok választani, és a dekorációt is a közösen egyeztetett tematika szerint készítjük el (pl. pókember, jégvarázs, stb), hogy pontosan olyan legyen a gyerkőc szülinapja, mint ahogy megálmodtátok!