A Fiatal Családosok Klubja síkra száll az egészségesebb iskolabüfékért.

A Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (Ficsak) megalakulása óta a családi élet szépségeire kívánja felhívni a figyelmet eseményeivel. A rendezvényeik középpontjában sokszor a mozgás és a helyes táplálkozás állt. Nem véletlenül, hiszen az egészség megőrzése már egészen kicsi korban kezdődik és egy életen át tart.

Az egészséges életmód a felnövekvő generáció szempontjából kulcskérdés. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a gyermekkori elhízást és a később betegségek kockázatát csökkentsük.

Ma Magyarországon nagyon sok felnőtt küzd elhízással, szív- és érrendszeri betegségekkel, amelyek gyökere nagyrészt már gyermekkorban keresendő. Hazánkban minden ötödik kisiskolás túlsúlyos, a 2-3 éves korosztály több mint 5 százaléka elhízott és a 4-6 év közöttiek 20 százaléka küzd felesleges kilókkal. A 2020-ban kirobbant COVID–19 járvány miatti karantén pedig csak tovább súlyosbította a helyzetet.

A plussz kilóktól a fizikai teljesítőképességük gyengül, a felesleges testzsír negatívan hat a jólétükre és rombolja önértékelésüket. Ez ellen a tesi és lelki teher ellen kívánunk most újra fellépni. Sajnos a gyermekek nagy százaléka túl zsíros és túl cukros ételeket fogyaszt és azt a szervezetük a későbbiekben is igényli majd.

Ezért kiemelten fontos, hogy már gyermekkorban, iskolás korban is hathatós intézkedéseket tegyünk, hogy egészségüket megóvjuk, szüleik személetét formáljuk. Hiszen nagyon meghatározó, amit a gyermek otthon lát, amit otthonról hoz, így elsősorban a szülőknek kell elmondani és szokássá tenni gyermekeiknek a helyes táplálkozást.

És ezt lehet és kell is tovább erősíteni az iskoláknak a büfé minél egészségesebb kínálatával, elősegíteni, hogy az italok és ételek választéka támogassa ezt a törekvést.

A Ficsak az „Egészséges iskolabüfé” kampányával, amely a 2017-es kezdeményezés folytatása, az egészséges életmód fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a kisgyermekek és szüleik edukálásán keresztül.

Ehhez azonban széles körű összefogásra van ma szükség Magyarországon. És mint minden mozgalom ez is kis lépéssel kezdődik. Arra kérjük most a szülőket, hogy egy kérdőív kitöltésével járuljanak hozzá az iskolai büfék felméréséhez, valamint mondják el véleményüket az ott árusított termékek minőségéről.

Az űrlap kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe, melyre itt van lehetőség >> https://bit.ly/egeszsegesiskolabufekerdoiv

Azok között, akik pedig részt vesznek a felmérésben értékes nyereményeket sorsolonak ki!

🍎🍉Mondd el véleményed és NYERJ!🎁
Elindítottuk a FICSAK „Legyen egészséges az iskolabüfé!” nyereményjátékunkat

🎁 Fődíj: Egy egészséges ajándékcsomag, 20.000 Ft értékben

További nyeremények:

* 5 db Mesés egészség könyv, ami limitált, bolti forgalomban nem kapható

* 5 db Ficsak ajándékcsomag (1 db ficsak uzsidoboz, 1 db ficsak sportkulacs, 1 db jegyzetfüzet, 3 db ficsak toll, 1 db repohár, 1 db ficsak vászontáska)

Játék menete:

• Töltsd ki a KÉRDŐÍVET >> https://bit.ly/egeszsegesiskolabufekerdoiv
• ❤️-ezd a Facebook posztot
ÍRD a poszt alá kommentben, hogy KITÖLTÖTTEM

A játékról bővebben itt olvashatsz >> https://www.facebook.com/ficsak/photos/a.673321749477354/2471275633015281/

🍎 Ne feledjük, a gyermekeink egészsége a tét! 🍎