Február 7-én délelőtt tartottuk meg egyik legfiatalabb tagszervezetünk, a Ficsak 12. Alapítvány farsangi mulatságát.

A vendégeket Facebook online post-okon és hírlevél formájában hívtuk meg, előzetes regisztrációval. Az eseményen ingyen lehetett részt venni.

A foglalkozást Lukóczky Csilla a budai Egyszülős Központ foglalkozásvezetője irányította.

Szép sorban érkeztek a kis vendégeink, volt itt tűzoltó, méhecske, oroszlán, tököcske, és bohóc is.

A különféle jelmezek sok esetben saját – szülők által készített jelmezek voltak.

Az anyukákat egy apró ajándékkal vártuk a regisztrációt követően, akik tombola szelvényt is kaptak, majd kezdetét vette a már jól ismert Ringató-hangulat 🙂

A szülők a párnákon helyet foglalva a gyermekeiket ölbe véve vettek részt a foglalkozáson.

Csilla egy kis „bemelegítő” mondókázást követően vidám gyerekdalokkal bíztatta a legkisebbeket is arra, hogy bátran eresszék ki a hangjukat. A gyerekeknek módjuk volt kézbe fogni pár hangszert, volt, aki itt látott először csörgő dobot, hangvillát.

Az élményt Csilla még azzal is fokozta, hogy a szülőkkel körbe sétálva és táncolva dalolták el a kedvenc dalokat. A csillogó szempárokból ítélve imádták a picik ezt a jelmezes kis táncmulatságot.

A foglalkozás végén a lurkók azonnal lecsaptak a babzsákokra, de voltak olyanok is, akik a színezősarokban folytatták a délelőttöt.

Mindeközben forró teát és farsangi fánkot kínáltunk a résztvevőknek, mindenki legnagyobb örömére, hiszen ez a régi szép hagyomány még most is él.

Az eseményt tombolasorsolással zártuk, ahol 2 értékes FICSAK mesekönyvet adtunk át a szerencséseknek. A mini farsangi mulatság remek hangulattal zárult, jövőre folytatjuk!