A Fiatal Családosok Klubja üdvözli a kormány legújabb döntését, mely a családok számára újabb jó hírrel szolgál: 2024. március 1-től a nagycsaládosok és a 14 év alatti gyermekek ingyenesen használhatják a helyközi közlekedési eszközöket. Ez a családoknak akár több tízezer forintos havi megtakarítást jelenthet, s a kedvező döntés környezetvédelmi oldalát is fontosnak tartják, hiszen ennek hatására várható, hogy sokkal többen fognak autó helyett tömegközlekedést használni.

Jól indul a tavaszi idény a családoknál, hiszen 2023. március 1-től minden 14 év alatti gyermek ingyen utazhat a MÁV és a Volánbusz járatain, a 14 és 25 év közöttiek pedig féláron válthatnak jegyet. Így a tavaszi szünetben már ezzel a kedvezményes lehetőséggel utazhatnak szerte az országban.

Március 1-től díjmentesen utazhatnak a vasút- és buszjáratokon a nagycsaládosokon kívül a tartós betegek, fogyatékkal élők, akik eddig „jelképes”, 90 százalékos kedvezménnyel tehették ezt meg. Számukra a helyi tömegközlekedés ingyenessége mellé ez a díjkedvezmény a helyközi tömegközlekedéssel is kiegészül.

Március első napjától tehát nem szükséges menetjegyet váltania a vakoknak, hallássérülteknek, akik magasabb összegű családi pótlékban, fogyatékossági támogatásban részesülnek, továbbá a fogyatékosságban szenvedő szociális gondozott vagy speciális nevelési igényű gyermekeknek.

A díjmentesség természetesen a kísérőre és a látogatókra is kiterjed, továbbá a Magyar igazolvánnyal, illetve a Magyar hozzátartozói igazolvánnyal rendelkezőkre is.

Üdvözlendő hír, hogy szintén díjmentesen utazhatnak mindazok, akik eddig a nagycsaládosok utazási kedvezményét vették igénybe.

Korlátok nélkül, féláron utazhatnak az ellátottak utazási utalványával rendelkezők, valamint kedvezményes ország- és vármegyebérletre is jogosultak lesznek.

A Fiatal Családosok Klubja bízik abban, hogy a kormány által nagyvonalúan biztosított utazási kedvezményt a gyermekes családok közül minél többen igénybe fogják venni a MÁV és a Volánbusz helyközi járatain, hiszen ezzel a lehetőséggel élve a családi kasszában is több marad.