Budapest, 2023. december 10. – Az advent időszaka mindig is a családok összetartozásáról és az együttlét fontosságáról szólt. Ebben az évben azonban a családpolitika is új irányt vesz, hiszen az egészség és a harmonikus fejlődés fontos elemei a jövő generációk boldogságának. Erről beszélt Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára egy fővárosi rendezvényen.

A Ringató Alapítvány által szervezett „Ezer család énekel” című adventi gyerekkoncerten Hornung Ágnes fővédnökként osztotta meg gondolatait. Hangsúlyozta, hogy a családokkal foglalkozó Ringató Alapítvány komoly támogatást nyújt a családügyi államtitkárság számára. Az eseményen részt vevőknek lehetőségük volt élvezni a Ringató és a Kaláka együttes fellépését, melyek egyaránt hozzájárulnak a családok összetartozásához.

A Ringató programja azt célozza, hogy a gyermekek, szülők és idősek együtt énekeljenek. A közös élmény segít közelebb hozni a családtagokat egymáshoz és támogatja a gyermekfejlődést. A családok számára nyújtott élmények fontosak a Ringató Alapítvány tevékenységében.

A Ringató Alapítvány a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Gyűjtéséhez is csatlakozott. Az idei évben a gyűjtés keretében támogathatóak a Piros Orr Bohócdoktorok karácsonyi vizitjei. A koncerten Hornung Ágnes és a részt vevő szervezetek képviselői együtt gyújtották meg a Ringató adventi koszorújának második gyertyáját.

Az eseményen a Ringató koncertje után a Kaláka együttes ünnepi koncertje is szerepelt a műsoron. Az ének és zene mellett különböző családi programokkal várták az érdeklődőket, hogy még közelebb hozzák egymáshoz a családokat az ünnepi időszakban.

Együtt énekelni és zenélni nem csak szórakoztató, hanem a családok összetartozását is erősíti. Az egészséges fejlődés és boldogság alapja a harmonikus családi kapcsolatok ápolása, és ezért fontos, hogy az ilyen események segítségével minél több család találkozhasson és énekelhessen együtt.

Budapest, 2023. december 10. A Ringató Alapítvány Ezer család énekel címû adventi gyerekkoncertje a Millenáris Nagycsarnokban 2023. december 10-én. MTI/Balogh Zoltán

Budapest, 2023. december 10. Résztvevõk a Ringató Alapítvány Ezer család énekel címû adventi gyerekkoncertjén a Millenáris Nagycsarnokban 2023. december 10-én. MTI/Balogh Zoltán