2023-ban, immár nyolcadik alkalommal szervezzük meg a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Gyűjtését melynek idei kedvezményezettje a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány.

Az alapítvány speciálisan képzett bohócdoktorai országszerte 15 kórház gyermekosztályát látogatják heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal vannak jelen idősotthonokban, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben. A közhasznú minősítéssel rendelkező alapítvány a több mint negyedszázad során több mint 430 ezer beteg gyermekhez, illetve több ezer idős emberhez vitte el a nevetés gyógyító erejét.

A támogatásukra szervezett Családszervezetek VIII. Adventi Jótékonysági Gyűjtése teljes bevételét a bohócdoktorok 15 kórházban tartandó ünnepi vizitjeihez szükséges költségek fedezésére szánják.

A cél, az ehhez szükséges 2.600.000 Ft összegyűjtése!
A Fiatal Családosok Klubja – mi magunk- valamint közel 30 család-, civil szervezet, cég szívvel-lélekkel azon dolgozik, hogy segítséget adhasson ehhez a szép küldetéshez! 
Kórházban lenni, kezeléseken részt venni vagy műtétre várni, műtét után lábadozni mindig nehéz. Felnőtteknek is, nemhogy gyermekeknek. Ünnepek alatt, karácsonykor mindez százszor nehezebb. Nehezebb elfogadni a kórtermek magányát, amikor mások az otthonuk melegében ünnepelhetnek, ahol összegyűlik az egész család.
Ilyenkor sűrűbb a kórház gyógyszerszagú levegője, fájdalmasabb minden szúrás, keserűbb minden tabletta. Zajosabb az egyedüllét csendje, hidegebb az ágy…  ezt a Piros Orr bohócdoktorok ünnepi vizitjeinek támogatásával enyhíteni szeretnék a szervezők!

Egy perc nevetés száz tablettával felér! Támogassuk együtt a Bohócdoktorok ünnepi vizitjeit!

A „Segíts a karácsonykor is kórházban fekvő gyerekeknek” online adventi gyűjtésére a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány weboldalán kerül sor >>

https://adomany.pirosorr.hu/kampany/segits-a-karacsonykor-is-korhazban-fekvo-gyerekeknek/

Mindenki számára elérhetők a különleges koszorúk

Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést ismét saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést. Ahogy a korábbi években, idén is az online térben megvásárolhatók lesznek Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia szebbnél-szebb, kézzel készült asztaldíszei, kopogtatói és koszorúi.

Az értékesítésre a Ficsak Facebook oldalán kerül sor 2023. 11. 28 – 2023.12.02 között.

Eseményt is szerveznek a kisgyermekes családoknak

Az idei gyűjtés ismét kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ koncertjével, amelynek időpontja 2023. december 10., szombat 10:00. Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban a Ringatóval és a Kaláka együttessel részt venni, szeretettel várják a helyszínen, csak annyit kérnek a szervezők, hogy egy számára megfelelő és nélkülözhető összeggel, egy jelképes belépő árával támogassa a „Segíts a karácsonykor is kórházban fekvő gyermekeknek gyűjtést az adománygyűjtő oldalon vagy a helyszínen.

https://adomany.pirosorr.hu/kampany/segits-a-karacsonykor-is-korhazban-fekvo-gyerekeknek/

Az adventi esemény részletei a Ringató Facebook oldalán lesznek elérhetőek hamarosan.

Az Adventi Jótékonysági Gyűjtés és Vásár történelme már hosszú időre nyúlik vissza.

2016: a daganatos gyermekek és családjaik támogatása

2016-ban indult a vásár, amikor az Őrzők Alapítvány javára kezdődött el a gyűjtés. Az alapítvány több mint 25 éve segíti a leukémiás- és daganatos gyermekek gyógyulását. A támogatásukra szervezett adventi jótékonysági vásár bevételét egy családi apartman felújítására fordították annak érdekében, hogy a szülők a kezelések ideje alatt is beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak.

2017: a koraszülött kisbabák támogatása

A nemes cél a következő évben sem maradt el, hisz a vásár szervezői a Melletted a helyem Alapítvány támogatásával a koraszülött kisbabákat helyezték fókuszba. A II. Adventi Jótékonysági Vásárnak az volt a célja, hogy öt kórházba kerülhessen olyan eszköz, mellyel a pici babák anyatejes táplálását tudják hatékonyan támogatni, melyekkel növelni lehet a korán érkezett picik túlélési esélyeit.

2018: a siket és nagyothalló gyermekek támogatása

Ebben az évben a cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a hallássérültek sajátos kommunikációs problémáira, s az ennek következtében fellépő életminőségbeli hátrányok megoldására. A jelnyelvet használó közösség saját erejéből sokszínűen és számtalan kommunikációs felületen évtizedek óta próbálja láttatni, megismertetni és megszerettetni a jelnyelvet. Ezt segíti elő a foglalkozás, mely a Jelnyelvi Játszótér nevet viseli és az összegyűlt összegből a program egy éves fenntartási költségét tudták finanszírozni a családok nagy örömére.

2019: szívbeteg gyermekek támogatása

A IV. Adventi Jótékonysági Vásár céljául tűzte ki a szívbeteg gyermekek megsegítését. Előző évben az összefogás oly mértékűre sikerült, hogy bár a kezdeményezés elején a cél egy inkubátor beszerzése volt, mégis két BABYTHERM 8010 nyitott inkubátorral és egy GE Healthcare C1-5-D típusú konvex vizsgálófejjel tudták segíteni a Gyermekszív Központot. Ezek az eszközök a kritikus állapotú újszülöttek ellátásához nélkülözhetetlenek.

2020: a Szent Márton gyermekmentő támogatása

A Családszervezetek V. Adventi Jótékonysági Várás és Gyűjtés a járványügyi helyzetre tekintettel az online térben valósult meg. Ennek ellenére a siker nem maradt el, sőt! A cél 2,5 MILLIÓ Ft volt, mely a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Gyermekrohamkocsija számára biztosította az új M1 Stryker hordágyat. A gyűjtés végén több, mint 3 millió Ft-tal segítették a családszervezetek a gyermekmentő szolgálatot.

2021: A bántalmazott édesanyák támogatása

Ebben az évben nehezebb dolguk volt a szervezőknek, valószínűleg a COVID jobban megterhelte a családokat, így kevesebbet tudtak jótékonyságra fordítani. Így még inkább köszönet jár azoknak, akik az ügy mellé álltak és segítettek. Ennek fényében igazi csoda, hogy közel 200 adományozó, egész pontosan 2 millió 68 ezer Ft-tal támogatta a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthonát. Ezzel pedig nem csak hogy elérték a kívánt összeget, de még meg is haladták azt.

2022: Az árva gyermekek támogatása

A Fiatal Családosok Klubja és közel 30 család-, civilszervezet, cég 2022-ben szívvel-lélekkel azon dolgozott, hogy teljesítse a háborús övezetben élő árva gyermekek egyéni karácsonyi kívánságát! Aki biztonságban, háborútól messze, szerető családban nőtt fel talán elképzelni se tudja, milyen fájó hiányokkal, milyen mély sebekkel küzd az a gyerek, aki mindezt nem kapta meg az élettől. A Mentsük meg az árva gyermekek karácsonyátonline adventi gyűjtés során 3 millió Ft-ot sikerült összegyűjteni a kárpátaljai Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon családjai számára.

Az idei és korábbi évek adventi gyűjtéseinek részletei itt találhatóak: https://www.jotekonysagivasar.hu/

Mindenkire szükség van, hogy az idei cél is megvalósulhasson! Fogjunk össze, hogy a karácsonykor is kórházban fekvő beteg gyermekeknek, nehéz élethelyzetükben is legyenek vidám percei. Űzzük el a magányt és feledtessük el velük a beavatkozások fájdalmát!

Fogjunk össze, hogy december második felében minél több ÜNNEPI VIZITET tarthassanak a Piros Orr Bohócdoktorok szerte az országban – 15 gyerekkórházban.

A Segíts a karácsonykor is kórházban fekvő gyerekeknek” online adventi gyűjtésére a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány weboldalán kerül sor

https://adomany.pirosorr.hu/kampany/segits-a-karacsonykor-is-korhazban-fekvo-gyerekeknek/

Az összefogásban résztvevő szervezetek:

Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Albertfalvi Lokálpatrióta Egyesület, Belvárosi Közösségi Tér, Civilút Alapítvány, Egyszülős Központ,   Ficsak 11 Alapítvány, Ficsak 12 Alapítvány Ficsak baba- és gyermekjáték bérlés, Ficsak Derecske Alapítvány, Ficsak Füzesgyarmat Alapítvány,  Ficsak Józsefváros, Ficsak Kaposvár Alapítvány, Ficsak Kolozsvár, Ficsak Mezőtúr, Ficsak Székesfehérvár Alapítvány, Ficsak Veszprém Alapítvány, Gazdagréti Összefogás Egyesület,  Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány,  Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS),  Magyar Bölcsődék Egyesülete, Magyar Női Unió Egyesület (MNU),  Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM),  Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE),  Önkéntes Településfejlesztő Közösség – Kosd,  Összefogás 11 Sportegyesület,  Ringató,  Szülők Háza Alapítvány,  Zöld Követ Egyesület, FreeRideClub