A FICSAK – Fiatal Családosok Klubja – mindig is elkötelezett volt abban, hogy a társadalmat érintő, gyermekeink jövőjét befolyásoló kérdésekben aktívan állást foglaljon. Az energiaitalok szabályozásának témaköre nem csak szülőként, hanem társadalmilag is közös ügyünk.

 

A FICSAK által indított „Gyermekeink Védelme 2023” kampány 4. állomása az egészséges táplálkozás és a szülői tudatosság jegyében zajlik. 

 

Az energiaitalok extrém magas koffein- és cukortartalma komoly veszélyt jelenthet a fiatalabb generáció számára, így a FICSAK továbbra is elkötelezett abban, hogy korlátozzák ezekhez a termékekhez való hozzáférhetőséget. Szervezetünk számára kiemelt prioritás, hogy az energiaitalok vásárlása csak 18 éven felülieknek legyen lehetséges, például kizárólag dohányboltokban történő értékesítés révén.

Az, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását, rendkívül pozitív lépés és kiemelkedően jó hír minden szülő és egészségügyi szakember számára. Ez a kezdeményezés nem csupán a fiatal generáció egészségét védi, hanem egyértelmű üzenetet küld a társadalom számára az egészséges életmód fontosságáról. A FICSAK elkötelezetten támogat minden olyan intézkedést, amely a gyermekek és fiatalok jólétét és biztonságát szolgálja.

Az évek során a FICSAK több sikeres kampányt is véghezvitt az egészséges táplálkozás és a tudatos szülői magatartás érdekében, beleértve az egészséges iskolai büfékért folytatott harcot. A szülők és a FICSAK közös erőfeszítései révén számos gyermek egészségére káros termék került ki az iskolák kínálatából.

 

A FICSAK által szervezett kampány nem csupán a fizikai egészség megőrzését tűzte ki célul: az online tartalomfogyasztás, az addikciók megelőzése és szexuális felvilágosítás területére is fókuszál, az LMBTQ témák és a pedofília elleni védekezés jegyében.

 

Ez a kampány nem csupán a FICSAK, hanem minden szülő és gondviselő ügye.

Védjük meg együtt gyermekeinket a káros hatásoktól és vezessük őket biztonságos, egészséges jövő felé.