A FICSAK fő küldetései közé tartozik az egészséges életmód és a környezetvédelem népszerűsítése. 

Nagy öröm számunkra, hogy 2023-ban kiállítóként vehettünk részt a Tranzit rendezvényen, ahol sikerült aktív programokkal, családias hangulatban, a környezetvédelmet és az egészséges táplálkozást szem előtt tartva szélesebb körben bemutatni tevékenységeinket.

Sátrunknál aktív és kreatív programokkal várunk minden korosztályt. Készültünk játékokkal a totyogóknak, de a tinédzserek sem unatkoztak.  Lehetőséget kínálunk arra, hogy a szülők nyugodt szívvel vegyenek részt a szervezett programokon, amíg a gyerekek izgalmas programokon jól érzik magukat.

Játszósarokkal vártuk a legfiatalabb korosztályt, minőségi készség- és mozgásfejlesztő játékok, egyensúlyozó tölcsér, egyensúlyozó készlet, mini trambulin, gátugró bója és még sok más izgalmas játék várta csöppségeket.

A óvodás, kisiskolás gyerekeket könyvek, színezők, logikai feladatok várták, melyek a Balaton parti forró délutánokon pár órára szellemi elfoglaltságot kínát számukra.

A FICSAK a rendezvényein elsősorban a családokat a gyerekeket szólítja meg, feléjük fordul, mivel a felnövekvő generáció és a rájuk legnagyobb hatást gyakorló szüleik a társadalmunk tartópillérei. Célunk a családok körében a környezettudatos életmód népszerűsítése, amelynek elsajátítását már egész kis korban célszerű elkezdeni, annak érdekében, hogy az a későbbiekben rutinszerű gyakorlattá váljon.

Ennek elősegítése érdekében a FICSAK sátránál lehetőség nyílt továbbá játékos programokon, kézműveskedésen és szemléletformáló interaktív játékokon való részvételre a környezetvédelem jegyében is. Az érdeklődő családok, gyerekek és felnőttek elsősorban a PET alternatív felhasználásának különböző módjait ismerhették meg. Készíthettek PET palack virágtartót, melybe egynyári növények ültetésére is lehetőség nyílt, emellett bekapcsolódhattak interaktív környezetvédelmi játékokba is. (környezetvédelmi solo, dobble, társasjátékok, kirakó). 

A kézműveskedés és a játék mellett környezetvédelmi témájú kérdőív kitöltésére kértük a hozzánk látogatókat, melynek segítségével játékos és elgondolkodtató kérdéseken keresztül vezettük rá az érdeklődőket a helyes környezetvédelmi magatartásra, illetve hívtuk fel a figyelmet meghökkentő környezetvédelmi szennyezésekre, amelyekért elsősorban az emberi tevékenység felelős. 

A tikkasztó hőségben nálunk hűsölő családokat friss limonádéval kínáltuk.