Július második hetében izgalmas és felejthetetlen programokkal várta a résztvevő 6-12 éves korú gyerekeket a FICSAK Békéscsaba Alapítvány. Nagy Anita, a programkoordinátor elmesélte, hogy minden nap más és más kalandokkal várták a fiatalokat. A cél az volt, hogy élményekkel és szemléletformáló tevékenységekkel gazdagítsák a gyerekek nyarat.

A heti program során számos érdekes eseményre került sor. Kedden például a gyerekek ellátogathattak a Frankó tanyára, ahol a haluska készítés fortélyaival ismerkedhettek meg. Ez egy új elem volt a programban, amely nagy sikert aratott a kicsik körében. Hétfőn Boldog Gusztáv tartott természetvédelmi előadást a táborozóknak, majd közösen szedtek szemetet a közeli csatornaparton.

A szemléletformálás is fontos része volt a programoknak. A gyerekek megismerhették a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségét, hiszen fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünk tisztaságára. Szerdán a Dogland Alapítvány érzékenyítő tréninget tartott, ahol a táborozók két terápiás kutyával ismerkedhettek meg. Ez egy nagyon emlékezetes élmény volt számukra, és a tréning során különböző feladatokat oldottak meg a gyerekek és a négylábúak együttműködve.

Pálfi Péter, a FICSAK munkatársa, elmondta, hogy az élményterápiás foglalkozás keretében a gyerekeknek fejlesztő feladatokat is adtak. A terápiás kutyák közelsége és a velük való interakció lehetősége segített a finommotorika, a koncentráció és a szabálykövetés gyakorlásában. A kutyák simogatása, közös séták és trükkök bemutatása mind hozzájárult a fejlődésükhöz.

A táborozóknak még csütörtökön látogatásuk lesz a levendulás kertbe, ahol varázslatos illatokkal és színekkel találkozhatnak. Pénteken pedig kézműves foglalkozással zárulnak a hét izgalmas programjai.

Köszönjük a részvételt és a lelkesedést minden táborozónak! A FICSAK továbbra is elkötelezett amellett, hogy felejthetetlen élményeket és fejlődési lehetőségeket nyújtson a gyermekeknek.

Forrás:

https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2023/07/terapias-kutyakkal-is-jatszottak-a-gyerekek-a-csabai-taborban-videoval

https://behir.hu/terapias-kutyak-es-erzekenyito-programok-a-ficsak-taborban