Te meg szoktad ünnepelni a nagymamák világnapját? Ez a különleges ünnepnap minden év július 13-ára, a nyári szünet közepére esik.

A nagyszülők világnapja legelőször Lengyelországban került megrendezésre 1965-ben, de még a Nagymamák világnapjaként. Számos ország a mai napig külön ünnepli a nagypapákat és nagymamákat.

Nagymamáink sokkal többek, mint csupán családtagok. Ők a gondoskodás, szeretet és támogatás megtestesítői az életünkben.

Ez a nap kiváló ürügyet ad arra, hogy a rég nem látott nagyihoz elugorjunk egy finom ebédre, vagy ha túl messze lakunk, akkor hívjuk fel, és mondjuk el neki, hogy mennyire szeretjük.

A nagymamák azok, akiket az unokák szinte bármire rávehetnek azon kívül, hogy úton-útfélen bölcs tanácsokkal és élettapasztalatokkal látnak el minket. Ők azok, akik a világ legfinomabb húslevesét, a legpuhább szalagos fánkját, a legropogósabb rántott csirkecombját készítik el minden vasárnapra, hogy az unokák kedvében járjanak.

Emlékszem én is nagymamámra, aki még az a régivágású, igazi kendős nagyi volt. Gyönyörű, ősz, hosszú haját minden reggel befonta, majd kontyba felkötötte, és az egészet egy kendővel takarta be, amit az álla alatt kötött masnira. Délelőttönként fogta vasvázas biciklijét és indult a határba, hogy friss gyógynövényeket gyűjtsön, melyekből kis parasztházában krémeket, teákat készített. Ő volt az a nagyi, aki még egy nagyon régi világban nőtt fel, és akinél a kamrában rengeteg finomság sorakozott a polcokon, akinek a mindennapjai a kertben teltek, és ha jöttek az unokák, mindig elő tudott valami édességet venni a kamra legeldugottabb rejtekéből.

A mai modern nagymamák már Facebookoznak, videócsetelnek, és még sorolhatnánk, hogy mi mindent kipróbálnak azért, hogy tartsák az iramot az unokával.

Minden nagyi valójában egy szupernagyi, aki az unokáért bármire képes. Ha kell űrhajós lesz, ha kell sárkánylovas lesz, ha úgy hozza a játék, tündérkeresztanyává válik.

Mindegy, hogy mi a közös program a nagyival, a vele töltött idő mindig emlékezetes: legyen szó közös sütésről, mesék hallgatásáról vagy játszóterezésről, ezek az élmények mindig nagyon kedves pillanatok maradnak, melyeket szeretnénk átadni saját gyerekeinknek is. 

A mai rohanó világban szánjunk időt arra, hogy a nagyit felköszöntjük, és ha csak fél órára is, meglátogatjuk őt. És ha különleges ajándékot adnál neki, olvass tovább, mert hoztunk igazán szívmelengető meglepetés tippeket.

nagymamák világnapja

Kreatív ötletek a Nagymamák Világnapjának ünnepléséhez:

Az ünnep különlegességét fokozhatjuk, ha kreatív és megható ajándékokkal lepjük meg nagymamáinkat. Például, készíthetünk nekik kézzel készített ajándékokat attól függően, hogy hány éves kislányunk, kisfiunk.

Hoztunk pár ajándéktippet, ami könnyet csal a nagyi szemébe, amint átadjuk neki:

  • készítsetek szív alakú kekszeket, linzereket, melyeket zsírpapírba csomagoltok be, egy szép szalaggal vonjátok körbe, és egy kézzel írt üdvözlőkártyát csatoltok hozzá,
  • hajtogassatok virágból tulipánokat, fogjátok csokorba,
  • a gyerekek imádnak festeni, és egy, az unokák által festett kép, melyet bekeretezve adtok át, örök emlék marad,
  • saját kézzel írt képeslap, melyet postán kap meg a nagyi, nagyon különleges emlék.

Bár tudjuk, hogy a nagyi a lehető legjobb bébiszitter és segítség, neki is szüksége van arra, hogy figyeljenek rá, hogy beszélgessenek vele egyet. Hívjuk fel, ugorjunk fel hozzá ebédre, és máris bearanyoztuk a napját.

A nagyik életbölcsessége és élettörténete a legnehezebb időszakokban is segít nekünk, ezért mutassuk meg nekik, hogy mennyire fontosak és értékesek számunkra.

Hasznos ajándék tipp:

Tökéletes és nagyon hasznos ajándék a nagyinak, ha igényeltek neki INGYENESEN Gondosórát.🕰

Mi is a Gondosóra?

Ez egy karon elhelyezhető jelzóeszköz, mely teljesen INGYENES, és Magyarországon mindenhol hozzáférhető. Ez az óra lehetővé teszi, hogy ha nagymamádnak segítségre van szüksége, akkor az egy gomnyomásra elérhető lehessen!

Részletek: https://gondosora.hu/