Advent a vágyakozásról szól. Gyermekkorunkban vágyakoztunk az első hóesésre, a szánkózásra, a hóemberre és a hócsatára.  Majd karácsony közeledtével egyre jobban vágytunk a mézeskalács finom illatára, a bejgli ízére, a karácsonyfára, az ajándékokra és a biztonságra mely átjárta a családot ezen a csodás ünnepen. Olyanra vágytunk, amiről biztosan tudtuk, hogy megérkezik.  

Ám az ünnepek közeledtével nem szabad megfeledkeznünk azokról, akiknek ez már nem természetes.  Akiknek advent közeledtével mély fájdalommal és veszteséggel kell megküzdeniük. Oda kell figyelnünk és segítenünk kell azokat az árva gyerekeket, akiknek az ukrán-orosz háború olyan sebet ütött a lelkén, melyet ilyen fiatalon soha nem lett volna szabad átélniük.

Segítsünk ragyogást hozni a gyermekek lelkébe!

A Fiatal Családosok Klubja idén valóra szeretné váltani a Szent Mihály Gyermekotthon kis lakóinak a karácsonyi kívánságát. Szeretnénk, ha a háború okozta terhelés alól felmenthetnénk a gyermekeket legalább karácsonykor.

Idén is csatlakozott a kezdeményezéshez Herczegh Anita, aki a kezdetek óta támogatja szebbnél-szebb, kézzel készült koszorúival a FICSAK által szervezett és összefogott, családszervezetek jótékonysági akcióját.

Herczegh Anita asszony és lánya, Áder Júlia egyedi koszorúi nagyban hozzájárulnak a gyűjtés sikeréhez. Idén is mindenki számára elérhetők a különleges koszorúk, melyek megvásárlásával most a szeretet és a csoda ünnepén meghitt Karácsonyt varázsolhatnak a szervezők a kárpátaljai árva gyermekeknek.

„A karácsony nem egy évszak. Ez egy érzés.”

Az otthonban élő gyerekek számunkra elképzelhetetlen megpróbáltatásokon mentek keresztül, mire a Szent Mihály Gyermekotthonban befogadásra leltek. Nagyon nehéz a mosolyok mögött meglátni a könnyeket, a gyermek mosoly elrejti a fájdalmat, nem is nagyon beszélnek arról, ami velük megtörtént. Minden egyes koszorú megvásárlása egy gyermek karácsonyi álmát váltja valóra.

Mindenki számára elérhetők a különleges koszorúk

Ahogy az előző évben, idén is az online térben megvásárolhatók Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia szebbnél-szebb, kézzel készült koszorúi.

Facebook oldalunkon érhetők el a koszorúk >>

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.453842300242437&type=3

Büszkék vagyunk rá, hogy minden termék egyedi, szívvel-lélekkel készült a jótékonyság jegyében. Érdemes gyorsan választani és megvásárolni azt a koszorút, amibe beleszeretünk. A vásárlók minden egyes termék megvásárlásával hozzájárulnak egy árva gyermek karácsonyi álmához. A koszorúk, kopogtatók, asztali díszek árát az adománygyűjtő oldalon a https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/mentsuk-meg-az-arva-gyermekek-karacsonyat-2721 tudják befizetni saját lehetőségeikhez mérten.

Egy különleges vásár, egy igazán karácsonyi hangulat

Idén lehetőséget biztosítunk a koszorúk megvásárlására egy igazán karácsonyi hangulatú Vásáron az Allee melletti sétányon november 26-28. között. Az eladásból befolyt összeggel kívánjuk szebbé varázsolni az árva gyermekek karácsonyát. A vásár résztvevői egy pohár meleg teával, apróbb ajándékok, kézműves szappanok és limitált kiadású könyvek megvásárlásával is hozzájárulhatnak az Adventi Gyűjtés sikeréhez.