A Fiatal Családosok Klubja üdvözli, hogy Magyarország Kormánya újabb tervezett családpolitikai intézkedésének köszönhetően kiemelkedő támogatásban részesítheti hamarosan a családokat. A FICSAK reményét fejezi ki, hogy egyre több fiatal nő élhet majd az új családtámogatási lehetőséggel, miszerint SZJA mentességet kaphatnak azok a nők, akik 30 éves koruk előtt vállalják első gyermeküket. Az intézkedés 2023 januárjától várható bevezetése nagy áttörést jelenthet a demográfiai küzdelemben, hiszen többek között azért is születik kevés gyerek ma Magyarországon, mert a nők túl későn kezdenek családot alapítani, gyermeket vállalni. A gyermekvállalás különböző okok miatt kitolódik. Ez az intézkedés sok fiatal nőnek segíthet majd a döntésben, hiszen a megszületett gyermek a legnagyobb kincs. A FICSAK örömmel partnere ebben is a kormánynak, a cél közös: minél több FIATAL alapítson családot Magyarországon.

A kormány tervezett családpolitikai intézkedése hozzásegítheti a fiatal lányokat, asszonyokat ahhoz, hogy harminc éves koruk előtt meg tudják szülni az első gyermeküket. A részletek még kidolgozás alatt vannak, de a cél, hogy aki elmúlt 25 éves (már nem jár neki a fiatalok szja-mentessége) és vállalja, hogy megszül egy gyermeket 30 éves koráig, az a személy a korábbi szja-mentességét 30 éves koráig megtarthassa.

Az intézkedéssel kapcsolatban adott interjút Király Nóra, a Ficsak alapítója >> https://www.facebook.com/ficsak/videos/616610460115575

A Fiatal Családosok Klubja továbbra is üdvözli, hogy a Kormány számára kiemelt fontossággal bír a családvédelmi akcióterv megvalósítása. A Ficsak vállalja, hogy minden erejével -ahogy eddig is- az akcióterv mellé áll, hiszen a hosszú távú cél, hogy Magyarország olyan családbarát hely legyen, ahol a gyermek az első.

A Kormány széles körben elérhető és sok területet érintő családtámogatási formákat dolgozott ki eddig is az évek során. A kormányhivatal honlapján elérhetőek bárki számára az igénybe vehető családtámogatási ellátások, illetve azok a támogatások, amelyeket rendszeresen, pénzbeli támogatásként juttat el a családokhoz a Kormány: Családi pótlék, Anyasági támogatás, Gyermekgondozást segítő ellátás (CSED, GYED, GYES), Gyermeknevelési támogatás

Emellett pedig többféle hitel, számos kedvezmény, egy alkalomra szóló visszatérítés is segíti a családokat

– Hétüléses autóvásárlás állami támogatással

– CSOK

– Babaváró hitel

– Lakásfelújítási támogatás

– Élethosszig tartó szja-mentesség (négy gyermekes édesanyák esetén)

– ÁFA-visszatérítési támogatás

– Adóvisszatérítés

Érdemes alaposan tájékozódni és akár kérvényezni azokat a juttatásokat, amelyekkel élni tudnak a családok.