A Fiatal Családosok Klubja és a Ringató flashmobot szervezett a békéért

Még időnk sem volt kiheverni a világjárvány okozta sokkot, máris itt egy újabb lelkierőt követelő esemény, a szomszédunkban zajló háború. Többünket tölt el szorongással és félelemmel a kialakult helyzet.

A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) lelkes csapata és a Ringató foglalkozásvezetők nagy közössége összefogott, hogy közös énekléssel kapaszkodót, bátorítást adjanak egymásnak a tomboló háborúval szemben most, a legsötétebb napokban is.

A felhívásuk célja és mondanivalója egyértelmű volt:

„Féltjük a gyerekeinket, ezért nem félünk megmutatni, hogy az édesanyák mindenhol a világon a béke mellett állnak! Segítsük egymást az énekszó erejével!”

Március 27-én délelőtt a Ficsak és Ringató közösen flashmobot szervezett a Corvin Pláza mögötti téren. A villámcsődület meglepetésként érte az utca emberét, akik egy óriási, erőt adó esemény kellős közepén találták magukat. A zene segítségével hírtelen mindenki egy nyelvet beszélt! Kicsik és nagyok, férfiak és nők mind együtt énekeltek.

A cél nemes volt és együtt átélni, megélni a pillanatot erőt adott mindenkinek, aki belecsöppent ebbe a rendkívüli eseménybe. 

Az flashmob-ról videó is készült, hiszen a szervezők szeretnék, ha minél több emberhez eljutna ez az a felvétel. Elmenekülni és homokba dugni a fejünket most nem lehet, azonban „levegőt venni, erőt adni” igenis lehetséges. Ezért is születhetett meg ez a csodás, lélekmelengető felvétel.

Az eseményen készült képek >> ITT << tekinthetők meg.