Sok ember hisz a csodákban és a varázslatban, de advent közeledtével ez az érzés még jobban felerősödik az emberekben. Ilyenkor könnyebb meghallani a belső hangot, megérezni azt az erőt, mely ahhoz kell, hogy mások felé nyitottá váljunk. Ráébredünk, hogy jó cselekedetekkel, egy átvállalt feladattal, nemes gesztusokkal, akár adománnyal mennyit segíthetünk másoknak.

Ennek fényében készülünk ebben az évben is az ünnepekre, immár 6. alkalommal, az Adventi Jótékonysági Vásár és Gyűjtésükre. Idén a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthonának szeretnénk segíteni adománygyűjtésünkkel.

Az intézmény már 15 éve segíti a nehéz szociális körülmények közül érkezett fiatal édesanyákat, akik többsége sajnos súlyos bántalmazás, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az Otthont. Idei adventi gyűjtésünk teljes bevételét egy Új Családi Otthon kialakítására szánjuk, mely menedéket ad az arra rászoruló családok számára. Célunk, az ehhez szükséges 1,5 MILLIÓ Ft összegyűjtése!

Novák Katalin miniszter asszony már 6. éve áll az adventi jótékonysági vásár mellé. A családszervezetek idén is számíthatnak rá miniszteri teendői és a járvány helyzet ellenére is.

Mindenki számára elérhetők a különleges koszorúk

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést ismét saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést. Ahogy az előző évben, idén is az online térben megvásárolhatók lesznek Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia szebbnél-szebb, kézzel készült asztaldíszei, kopogtatói és koszorúi.

Az értékesítésre a Ficsak Facebook oldalán kerül 2021. 11. 22 – 26 között.

Az Adventi Jótékonysági Vásár történelme

2016: a daganatos gyermekek és családjaik támogatása

2016-ban indult a vásár, amikor az Őrzők Alapítvány javára kezdődött el a gyűjtés. Az alapítvány több mint 25 éve segíti a leukémiás- és daganatos gyermekek gyógyulását. A támogatásukra szervezett adventi jótékonysági vásár bevételét egy családi apartman felújítására fordították annak érdekében, hogy a szülők a kezelések ideje alatt is beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak.

2017: a koraszülött kisbabák támogatása

A nemes cél a következő évben sem maradt el, hisz a vásár szervezői a Melletted a helyem Alapítvány támogatásával a koraszülött kisbabákat helyezték fókuszba. A II. Adventi Jótékonysági Vásárnak az volt a célja, hogy öt kórházba kerülhessen olyan eszköz, mellyel a pici babák anyatejes táplálását tudják hatékonyan támogatni,  melyekkel növelni lehet a korán érkezett picik túlélési esélyeit.

2018: a siket és nagyothalló gyermekek támogatása

Ebben az évben a cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a hallássérültek sajátos kommunikációs problémáira, s az ennek következtében fellépő életminőségbeli hátrányok megoldására. A jelnyelvet használó közösség saját erejéből sokszínűen és számtalan kommunikációs felületen évtizedek óta próbálja láttatni, megismertetni és megszerettetni a jelnyelvet. Ezt segíti elő a foglalkozás, mely a Jelnyelvi Játszótér nevet viseli és az összegyűlt összegből a program egy éves fenntartási költségét tudták finanszírozni a családok nagy örömére.

2019: szívbeteg gyermekek támogatása

A IV. Adventi Jótékonysági Vásár céljául tűzte ki a szívbeteg gyermekek megsegítését. Előző évben az összefogás oly mértékűre sikerült, hogy bár a kezdeményezés elején a cél egy inkubátor beszerzése volt, mégis két BABYTHERM 8010 nyitott inkubátorral és egy GE Healthcare C1-5-D típusú konvex vizsgálófejjel tudták segíteni a Gyermekszív Központot. Ezek az eszközök a kritikus állapotú újszülöttek ellátásához nélkülözhetetlenek.

2020: minél több gyermek megmentéséért

A Családszervezetek V. Adventi Jótékonysági Várás és Gyűjtés a járványügyi helyzetre tekintettel az online térben valósult meg. Ennek ellenére a siker nem maradt el, sőt! A cél 2,5 MILLIÓ Ft volt, mely a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Gyermekrohamkocsija számára biztosította az új M1 Stryker hordágyat. A gyűjtés végén több, mint 3 millió Ft-tal segítették a családszervezetek a gyermekmentő szolgálatot.

Összefogás egy Új Családi Otthon kialakításáért!

A Fiatal Családosok Klubja, a Ficsak 11 Alapítvány és még közel 30 család-, civilszervezet, cég szívvel-lélekkel azon dolgozik, hogy a bántalmazás elől menekülni kényszerülő édesanyák gyermekeikkel egy BIZTONSÁGOT nyújtó menedékre leljenek! Az adventi gyűjtésünk teljes bevételét egy új családi otthon kialakítására szánjuk az arra rászoruló családok számára. Az idei évben a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona részére szervezük gyűjtést. A cél 1,5 Millió Ft.

A Segítsünk a bántalmazott édesanyáknak online adventi gyűjtésre az adjukossze.hu oldalon kerül sor >> https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/segitsunk-a-bantalmazott-edesanyaknak-2460

Egy különleges nap, egy igazán karácsonyi hangulat

Idén lehetőséget biztosítuk a koszorúk megvásárlására egy igazán karácsonyi hangulatú Mini Vásáron a Ficsak Családi Központ kertjében. A vásáron Herczegh Anita, és lánya Áder Júlia egyedi, kézzel készített adventi koszorúik, asztaldíszeik és kopogtatóik eladásából befolyt összeggel a rászoruló édesanyákat kívánjuk támogatni. Az eseményt 2021. november 26-án, pénteken 9.00-20.00 között rendezzük meg, mellyel szeretnénk minél több emberhez eljutni és minél nagyobb összeget gyűjteni. A vásár résztvevői egy finom házi sütemény, egy pohár forralt bor vagy meleg tea vásárlásával is hozzájárulhatnak az Adventi Gyűjtés sikeréhez.

Eseményt is szervezünk a kisgyermekes családoknak

Az idei gyűjtés is kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ online koncertjével, amelynek időpontja 2021. november 28., vasárnap 10:30. Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban otthonából részt venni, megteheti, csak annyit kérnek a szervezők, hogy egy számára megfelelő és nélkülözhető összeggel, egy jelképes belépő árával támogassa a „Segítsünk a bántalmazott édesanyáknak” gyűjtést az adománygyűjtő oldalon.

Az online esemény a Ringató Facebook oldalán lesz elérhető. További információ a >> https://www.facebook.com/events/295656955760010

Az összefogásban résztvevő szervezetek:

Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Ficsak 11 Alapítvány, Civil út Alapítvány, Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt., Egyszülős Központ, Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Ficsak Füzesgyarmat Alapítvány, FICSAK Nagykanizsa Alapítvány, Ficsak Nyirád Alapítvány, Gazdagréti Összefogás Egyesület, Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, Jóajáték Játékbérlés, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), Magyar Női Unió Egyesület (MNU), Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége, Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM), Nagycsaládosok Országos Egyesülete(NOE), Önkéntes Településfejlesztő Közösség – Kosd, Összefogás 11 Sportegyesület, Promobox Kft., Ringató, RoBirtok, Szülők Háza Alapítvány, Zöld Követ Egyesület