A Ringató kezdeményezésére a nyár utolsó vasárnapján megrendezésre került a „Végre újra együtt énekelhetünk!  Ingyenes családi nap” a Millenárison. Az eseményhez természetesen mi is csatlakoztunk több más családszervezettel együtt.

A Ficsak a Zöld Követ Egyesülettel közösen készült erre a nagyszabású rendezvényre. A fenntarthatóság jegyében több, kedvesebbnél kedvesebb játékkal vártuk a kicsiket és nagyokat.

„A gyerekek ösztönösen vonzódnak a természethez, erre a vonzalomra, a természet iránti nyitottságra és kíváncsiságra alapozva lehet és érdemes is már egészen kicsi gyerekkorban építeni. De nem mindegy milyen módon, milyen eszközökkel tesszük ezt.  Felnőttként hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a gyermek elsődleges tevékenysége, szinte a nyelve: a játék. Játékokon keresztül sajátít el szinte minden fontos dolgot, amire szüksége lesz majd később felnőttként. Nem véletlen tehát, hogy erre a rendezvényre is játékokkal vártuk a gyerekeket, mégpedig olyan játékokkal, amelyek a fenntarthatóságra mutattak rá.” – mondta Király Nóra a Ficsak és a Zöld Követ Egyesület alapítója

A résztvevők a jótékonysági gyűjtésbe is bekapcsolódtak és a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítvány számára adakoztak a helyszínen, tovább gyarapítva az adjukössze.hu oldalon folyó adománygyűjtést. A cél 1 millió forint egy hónap alatt, amihez szeptember 16-ig hozzá lehet még járulni, hogy sikeresen összegyűljön a teljes tervezett összeg. Adományozni a következő linkre kattintva van lehetőség >> https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/tamogassuk-egyutt-a-covid-arvakat-2398

„Meggyőződésünk, hogy ezekre a családi programokra nagy szükség van. Rengetegen voltunk! Nagyszerű, hogy együtt énekelhettünk, és nemcsak a jelenléttel, hanem adományokkal is egy nemes ügy mellé álltak a rendezvény résztvevői.”- értékelte az eseményt Gróh Ilona, a Ringató alapítója.

Vidám gyermek kacaj és jókedv jellemezte ezt a délutánt. Köszönjük, hogy velünk voltatok, hogy veletek lehettünk!

Az eseményen készült képek >> ITT << tekinthetők meg.