Egy igazán mókás, családias hangulatú délelőttel zártuk az Apák napját.

Az apák napját június harmadik vasárnapján tartják, vannak olyan nyugati országok, ahol már több mint egy évszázada.

2021-ben is megrendeztük, az immár hagyománynak számító apák napi ünnepségünket, idén a Zöld Követ Egyesülettel karöltve. Apák napi programunkat az immár hagyományosnak mondható eseményünkkel zártuk vasárnap, APÁK NAPJÁN. Ezúttal is a FICSAK Családi Központ kertjében “piknikeztünk”, ahol ismét egy jó hangulatú, élménydús délelőttöt tölthettünk együtt a családokkal és a meghívott vendégekkel. A Magyar Madártani Intézet igazán érdekes, interaktív előadását követően fagyival igyekeztünk kedveskedni a kicsiknek és nagyoknak a nagy melegben.

Sajtótájékoztató és ünnepélyes díjátadó

„Immár ötödik éve tartjuk Apák napi rendezvényünket, idén az Apa Akadémia mellett a Zöld Követ Egyesület (Zöld Követ) is csatlakozott, hiszen nagyon fontosnak tartjuk az apák szerepét a környezetvédelem és a fenntartható jövő szemléletének kialakításában is gyermekeik körében.” – számolt be Király Nóra, a Ficsak és a Zöld Követ alapítója.

„A szerető család az édesanya és az édesapa egysége. Az apa jólléte, az anyára is kihat, és fordítva. A szülők pedig ezt az erőt és biztonságot adják át a gyermekeiknek.” – mondta Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Léder László elmondta, „az Apa Akadémia idén a szülés utáni apa szabadság növelésére kívánja felhívni a figyelmet. Pszichológiai tanulmányok sora támasztja alá, hogy az édesanya és a csecsemő egészségi állapota is jobb, ha otthon van az apuka a születés utáni időszakban. Nem beszélve az apai örömöknek még a munkára, hosszútávon a teljesítőképességére is gyakorolt pozitív hatásairól.”

Átadtuk az apák napi játékunk fődíját

Az „Apával minden mókásabb“ apák napi online felhívásunk fődíját, a Planet – Egy éledő világ a tenyeredben! természetismereti társasjátékot Duray Réka és családja nyerte. A 10 éves Villő gyönyörű hercegnős ruhájában, csillogó szemekkel vette át nyereményét.

Isten éltessen minden édesapát, nagypapát, dédipapát és nevelőapát! Köszönjük szépen, hogy velünk voltatok, velünk játszottatok. Találkozzunk mielőbb egy következő FICSAK eseményen!

Még több fotó ITT >> https://ficsak.hu/galeria/kepek/galeria/apak-napja-2021-06-20/

Szeretettel osztjuk meg az Apák napján készült kisfilmünket, bízunk benne, hogy jövőre már sokkal többen ünnepelhetjük együtt az Apákat!