A Fiatal Családok Klubja (FICSAK) idén az online térben rendezi meg a hagyománnyá vált Családszervezetek Adventi Vásárát és Gyűjtését, melyben kiemelt partnere a méltán népszerű Ringató Alapítvány.

A FICSAK már ötödik éve segít az ünnepek közeledtével a beteg és bajba jutott gyermekeken. Minden évben több szervezettel karöltve rendezik meg a Családszervezetek Adventi Vásárát és Gyűjtését. A befolyt összegből pedig évről-évre hasznos és életmentő segítséget nyújtanak egy olyan szervezetnek, akiknek munkája rendkívül fontos a kisgyermekek életében. Idén a vírus miatt a gyűjtés és vásár az online térben valósul meg.

A „Mentsünk meg együtt minél több gyermeket“ címet viselő online gyűjtés december 10-ig tart. Az idei gyűjtés kiegészül a Ringató Alapítvány  élő online koncertjével, amelyet december 5-én délelőtt rendeznek meg – közölte Király Nóra, a FICSAK alapítója a december 3-án tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a teljes összeget a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány javára utalják majd át. Az adományok segítséget nyújtanak egy új gyermekrohamkocsi üzembe helyezéséhez és egy speciális, 2,5 millió forint értékű hordágy beszerzéséhez, amely nélkülözhetetlen a kisgyermekek ellátása során.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, hogy a pandémiás helyzetben különösen fontos, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten adakozzon a rászorulók számára.

Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kiemelte, hogy a Gyermekrohamkocsi munkája nélkülözhetetlen a gyermekek megmentésekor. Az ő szakszerű munkájuk óriási segítség a mentőszolgálat részére.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány 1999-ben azért jött létre, hogy különleges gyerekrohamkocsik és gyermek-mentőorvosi kocsik elindításával segítsék az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az elmúlt 21 évben körülbelül 55 ezer bajba jutott kisgyermeken segített a civil szervezet. Az idei adventi gyűjtés célja biztosítani egy rendkívül fontos eszközt, a 2,5 millió forintos M1 Stryker hordágyat egy teljesen új mentőkocsiba – emlékeztetett László Endre Márton, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat alapítója.

Peller Anna színésznő, énekesnő, kisgyermekes édesanya számos jótékonysági eseményen lépett már fel, segítve beteg gyermekeket, időseket, rászorulókat. Anna életének egyik meghatározó része a jótékonykodás, idén ő is segít az egymással összefogó családszervezeteknek abban, hogy gyűjtésük híre minél többekhez eljuthasson és minél sikeresebb lehessen. Arra kérte az embereket, hogy akik hasztalan ajándékokat vennének karácsonyra, annak összegét inkább ajánlják fel e nemes ügy támogatására. Lehetőségeikhez mérten segítsék a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot.

A Ringató ebben az évben nem egy nagyszabású karácsonyi vásárban hívja játékra, zenére és egymásra hangolódásra a családokat, hanem egy élő jótékonysági koncerttel járul hozzá a nemes célhoz, az adventi gyűjtéshez – mondta Gáll Viktória Emese a Ringató alapítójának, Gróh Ilonának lánya.

A Ringató adventi jótékonysági koncertjéről tartott sajtótájékoztatón Viktória egy karácsonyi dal eléneklésével mondott köszönetet az eddig beérkezett adományokért, és invitálta meg a családokat a szombaton élőben tartott online eseményükre.

Az elő, online koncerten való részvételt egy tetszőleges összeggel tudják támogatni a családok az adjukossze.hu adománygyűjtő oldalon >> https://adjukossze.hu/kampany/mentsunk-meg-egyutt-minel-tobb-gyermeket-2124

Az Adventi jótékonysági Ringató – ÉLŐ – A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára koncert december 5-én, szombaton kerül megrendezésre 10:30-kor a Ringató Facebook oldalán.