A Fiatal Csal√°dok Klubja (FICSAK) id√©n az online t√©rben rendezi meg a hagyom√°nny√° v√°lt Csal√°dszervezetek Adventi V√°s√°r√°t √©s GyŇĪjt√©s√©t, melyben kiemelt partnere a m√©lt√°n n√©pszerŇĪ Ringat√≥ Alap√≠tv√°ny.

A FICSAK m√°r √∂t√∂dik √©ve seg√≠t az √ľnnepek k√∂zeledt√©vel a beteg √©s bajba jutott gyermekeken. Minden √©vben t√∂bb szervezettel kar√∂ltve rendezik meg a Csal√°dszervezetek Adventi V√°s√°r√°t √©s GyŇĪjt√©s√©t. A befolyt √∂sszegbŇĎl pedig √©vrŇĎl-√©vre hasznos √©s √©letmentŇĎ seg√≠ts√©get ny√ļjtanak egy olyan szervezetnek, akiknek munk√°ja rendk√≠v√ľl fontos a kisgyermekek √©let√©ben. Id√©n a v√≠rus miatt a gyŇĪjt√©s √©s v√°s√°r az online t√©rben val√≥sul meg.

A ‚ÄěMents√ľnk meg egy√ľtt min√©l t√∂bb gyermeket‚Äú c√≠met viselŇĎ online gyŇĪjt√©s december 10-ig tart. Az idei gyŇĪjt√©s kieg√©sz√ľl a Ringat√≥ Alap√≠tv√°ny¬† √©lŇĎ online koncertj√©vel, amelyet december 5-√©n d√©lelŇĎtt rendeznek meg – k√∂z√∂lte Kir√°ly N√≥ra, a FICSAK alap√≠t√≥ja a december 3-√°n tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥n.

Hozz√°tette, a teljes √∂sszeget a Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat K√∂zhaszn√ļ Alap√≠tv√°ny jav√°ra utalj√°k majd √°t. Az adom√°nyok seg√≠ts√©get ny√ļjtanak egy √ļj gyermekrohamkocsi √ľzembe helyez√©s√©hez √©s egy speci√°lis, 2,5 milli√≥ forint √©rt√©kŇĪ hord√°gy beszerz√©s√©hez, amely n√©lk√ľl√∂zhetetlen a kisgyermekek ell√°t√°sa sor√°n.

Vit√°lyos Eszter, az Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©rium√°nak (Emmi) eur√≥pai uni√≥s fejleszt√©spolitik√°√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°ra kiemelte, hogy a pand√©mi√°s helyzetben k√ľl√∂n√∂sen fontos, hogy mindenki a lehetŇĎs√©geihez m√©rten adakozzon a r√°szorul√≥k sz√°m√°ra.

Csat√≥ G√°bor az Orsz√°gos MentŇĎszolg√°lat fŇĎigazgat√≥ja kiemelte, hogy a Gyermekrohamkocsi munk√°ja n√©lk√ľl√∂zhetetlen a gyermekek megment√©sekor. Az ŇĎ szakszerŇĪ munk√°juk √≥ri√°si seg√≠ts√©g a mentŇĎszolg√°lat r√©sz√©re.

A Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat K√∂zhaszn√ļ Alap√≠tv√°ny 1999-ben az√©rt j√∂tt l√©tre, hogy k√ľl√∂nleges gyerekrohamkocsik √©s gyermek-mentŇĎorvosi kocsik elind√≠t√°s√°val seg√≠ts√©k az Orsz√°gos MentŇĎszolg√°lat munk√°j√°t. Az elm√ļlt 21 √©vben k√∂r√ľlbel√ľl 55 ezer bajba jutott kisgyermeken seg√≠tett a civil szervezet. Az idei adventi gyŇĪjt√©s c√©lja biztos√≠tani egy rendk√≠v√ľl fontos eszk√∂zt, a 2,5 milli√≥ forintos M1 Stryker hord√°gyat egy teljesen √ļj mentŇĎkocsiba – eml√©keztetett L√°szl√≥ Endre M√°rton, a Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat alap√≠t√≥ja.

Peller Anna sz√≠n√©sznŇĎ, √©nekesnŇĎ, kisgyermekes √©desanya sz√°mos j√≥t√©konys√°gi esem√©nyen l√©pett m√°r fel, seg√≠tve beteg gyermekeket, idŇĎseket, r√°szorul√≥kat. Anna √©let√©nek egyik meghat√°roz√≥ r√©sze a j√≥t√©konykod√°s, id√©n ŇĎ is seg√≠t az egym√°ssal √∂sszefog√≥ csal√°dszervezeteknek abban, hogy gyŇĪjt√©s√ľk h√≠re min√©l t√∂bbekhez eljuthasson √©s min√©l sikeresebb lehessen. Arra k√©rte az embereket, hogy akik hasztalan aj√°nd√©kokat venn√©nek kar√°csonyra, annak √∂sszeg√©t ink√°bb aj√°nlj√°k fel e nemes √ľgy t√°mogat√°s√°ra. LehetŇĎs√©geikhez m√©rten seg√≠ts√©k a Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°latot.

A Ringat√≥ ebben az √©vben nem egy nagyszab√°s√ļ kar√°csonyi v√°s√°rban h√≠vja j√°t√©kra, zen√©re √©s egym√°sra hangol√≥d√°sra a csal√°dokat, hanem egy √©lŇĎ j√≥t√©konys√°gi koncerttel j√°rul hozz√° a nemes c√©lhoz, az adventi gyŇĪjt√©shez ‚Äď mondta G√°ll Vikt√≥ria Emese a Ringat√≥ alap√≠t√≥j√°nak, Gr√≥h Ilon√°nak l√°nya.

A Ringat√≥ adventi j√≥t√©konys√°gi koncertj√©rŇĎl tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥n Vikt√≥ria egy kar√°csonyi dal el√©nekl√©s√©vel mondott k√∂sz√∂netet az eddig be√©rkezett adom√°nyok√©rt, √©s invit√°lta meg a csal√°dokat a szombaton √©lŇĎben tartott online esem√©ny√ľkre.

Az elŇĎ, online koncerten val√≥ r√©szv√©telt egy tetszŇĎleges √∂sszeggel tudj√°k t√°mogatni a csal√°dok az adjukossze.hu adom√°nygyŇĪjtŇĎ oldalon >> https://adjukossze.hu/kampany/mentsunk-meg-egyutt-minel-tobb-gyermeket-2124

Az Adventi j√≥t√©konys√°gi Ringat√≥ – √ČLŇź – A Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat jav√°ra koncert december 5-√©n, szombaton ker√ľl megrendez√©sre 10:30-kor a Ringat√≥ Facebook oldal√°n.