A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) idén a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) együttműködésével rendezi meg ünnepélyes eseményét az idősek világnapja alkalmából, október első napján. A konferencia ezúttal a „Féltő szeretettel” címet viseli, mert hisszük, hogy a jelenlegi kialakult helyzetben fontos, hogy védjük, és óvjuk ezt a korosztályt.

Egyesületünk, a Fiatal Családosok Klubja nevében hordozza a fiatalokra irányuló figyelmet, ám – miután minden kezdeményezésünkkel a családokat, mint közösségeket igyekszünk megszólítani – ez sosem kizárólagos fókusz: valljuk, hogy társadalmunkban az idősek szerepe ugyanolyan meghatározó és nélkülözhetetlen, mint az ifjabbaké.

Az eseményt idén biztonsági okokból  élőben, online fogjuk közvetíteni annak érdekében, hogy minél több szépkorút köszönthessünk, és országszerte minél több ember figyelmét felhívjuk az idősek tiszteletére és a generációk közötti együttműködés fontosságára.

A konferencia az alábbi linken lesz megtekinthető→ https://ficsak.hu/idosek-vilagnapja-konferencia/ (a link csak az esemény kezdetekor él!)

Amennyiben érdekli és csatlakozna, kérjük az alábbi regisztrációs oldalon jelezze felénk és az esemény előtti napon ismét ki fogjuk Önnek küldeni a linket, ahol látható lesz a konferencia. Itt tudja kérni az e-mailes emlékeztetőt→ https://forms.gle/vLGoYX3H1YRezcxr8

 „Féltő szeretettel” Online Konferencia 

Időpont:  2020. október 1. 10:30-11:30 
Helyszín: ONLINE, ÉLŐBEN

A konferencia tervezett menetrendje:
10:30 Nyitó vers: Takács Bence Ervin, MMA-ösztöndíjas versmondó, TV2 műsorvezető

10:35 – 10:50 Köszöntők :
Király Nóra, Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), alapító
Fűrész Tünde, Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), elnök

10:50 – 11:30 Beszédek :
Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár
Hollik István, országgyűlési képviselő
Győrfi Pál, Országos Mentőszolgálat, szóvivő
Simicskó István, KDNP frakcióvezető köszöntője, videós zárszava

“…Áldott, akitől megtudjuk,
hogy nekünk is jut még tisztelet,
szeretet, hogy nem
vagyunk
azért még mi se egyedül”