“Milyen jó neked, hogy otthonról dolgozol, többet lehetsz a gyerekekkel!”- hallhattad te is (hallod még ma is?), amitől valószínűleg a te vérnyomásod is felszökött: eszedbe jutott a zsonglőrködés, ahogy játszol az ovissal, ellenőrzöd az iskolás leckéjét és közben egy prezentáción végzel utolsó simításokat.

Egyre több és több édesanya (vagy édesapa) él a világban, akinek elég egy laptop ahhoz, hogy dolgozni tudjon, vagyis növekszik a digitális nomád, a szabadúszó és a home office-ból dolgozó szülők száma. Nekik az otthonuk a munkahelyük, és bizony folyamatos kihívást jelent számukra összeegyeztetni e két szerepet. A tavaszi önkéntes karantén pedig csak szélesítette ezt a réteget.

Sokan a humorhoz, a nevetéshez nyúltak, hogy elviselhetőbbek legyenek ezek a terhek, és a közösségi médián osztották meg vicces történeteiket. Ezekből választottuk ki a 3 kedvencünket, sőt a végére még egy rövid bónusz sztori is befért!

  1. Konferenciahívás extrákkal

Erin De Boer (@accidentalsupermom) az Instagram oldalán osztotta meg saját történetét arról, milyen az, amikor a kicsik otthon éppen akkor alapítanak bandát és prezentálják a legújabb dalaikat, amikor neked kezdődik a konferenciahívásod. 

“Csak egy kis figyelmeztetés azoknak, akikkel ma konferenciahívásom lesz: a gyerekeim úgy döntöttek, rockbandát alapítanak, a számaik többsége állathangokból és különféle zöldségek megnevezéseiből áll, ráadásul az énekes és a dobos között heves művészeti vita zajlik.”

  1. Dolgok, amiért Anya elnézést kér a főnökétől home office idején

Amanda Marcotte (@storiesofamom) a Twitteren oszt meg gyakran vicces történeteket, aminek a főszereplői a gyerekei, ő, a munkahelye, a macskái, vagy méginkább a gyerekei. Mi most egy olyat választottunk Neked, ami magába foglalja az összeset:

“Eddig az alábbi extrém-furcsa dolgokért kellett elnézést kérnem a munkahelyemen:

  • a macskám nonszensz dolgokat gépelt a közös chat-beszélgetésbe;
  • a kisfiam “Segíts kitörölni Anyu!” kiabálásáért konferenciahívás idején;
  • a folyamatosan ismétlődő kórus-zenéért a Jégvarázs 2-ből.”
  1. Van, ami jobban elvonja a munkádról a figyelmet, mint a vírus miatti aggodalom

Krista Myers Duzan a Facebook oldalán posztolta ezt a képet, az alábbi felirattal:

“Tudom, hogy a Covid ijesztő, de próbálj meg egy 4 éves mellől dolgozni, aki Pókembernek öltözve guggol a konyhaasztalon és azt suttogja mögötted, hogy “Hallod ahogy lélegzem?””

+1 Amikor kiderül, hogy Apának sem könnyű

Bár 3 vicces anyai történetet ígértünk, a keresgélés közben erre a szuper-cuki videóra bukkantunk, amit muszáj volt a mai poszt végére illesztenünk:

Tudjuk, nem könnyű egy (vagy több) gyerek mellől, de bízunk benne, hogy ezt a gyűjtemény a helyzet humoros oldalára is segít rávilágítani, sőt egy kicsi vigaszt nyújt, hogy nem vagy egyedül!

forrás: https://www.noiszem.hu/3-humoros-tortenet-nagyvilagbol-amikor-anya-dolgozni-akart/