Minden évben augusztus 1-jén ünnepeljük az Anyatej Világnapját, és ezzel a nappal veszi kezdetét a Szoptatás Világhete is. A Fiatal Családosok Klubja idén is szeretné felhívni a figyelmet a szoptatás fontosságára.

Nemzetközi szinten a WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) szervezi és koordinálja az Anyatej Világhetének megünneplését.

Az Anyatejes táplálás világhetét 1992-ben jelölték ki. A kezdeményezés fő célja az volt, hogy világszerte hirdessék a szoptatás fontosságát és előnyeit, valamint felhívják a figyelmet a megoldandó problémákra, amelyekkel a kismamáknak táplálás közben kell szembenézniük. A kezdeményezést olyan nemzetközi szervezetek hangsúlyozzák, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az UNICEF.

Az anyatejes táplálás elterjedését nehezíti, hogy a kismamák 40 százaléka korai szoptatási gondokkal küzd, éppen ezért olyan fontos már az első pillanattól az egészségügyi szakemberek segítségnyújtása a kismamák számára.

Az anyatejes táplálásról már régóta ismert, hogy jótékonyan hat a baba egészségére és fejlődésére, ráadásul erősíti az anyuka és kisbabája közötti érzelmi köteléket is. A meghitt együttlét az édesanya lelki egyensúlyát, valamint a testi regenerálódását hivatott segíteni.

Elindult az Anyatej világnapja alkalmából meghirdetett játékunk

FŐDÍJ:

További nyeremények:

  •  Jatekberles.hu utalvány 20.000 Ft értékben
  •  Játszószőnyeg a FICSAK felajánlásában 15 000 Ft értékben

***

Játékos felhívásunk célja, hogy a már tapasztalt, akár csak kisbabás anyukák 1-1 mondat erejéig jó tanáccsal szolgáljanak a szoptatás, az újszülött táplálása előtt álló anyukáknak.

!! JÁTÉKRA FEL !!

Kedves Anyukák!

Ha most Te, mint tapasztalt édesanya, csak 1 vagy max 2 tanácsot adhatnál az újszülött táplálás, a szoptatás előtt álló anyukáknak, akkor mi lenne az? Írd meg nekünk kérlek itt a poszt alatt hozzászólásban július 30-a, csütörtök éjfélig.

Segítsük egymást az első lépésekben! Cseréljünk ötleteket és adjuk át egymásnak a bevált praktikákat.

Hívjátok meg a játékra 2 barátotokat, taggeljétek be őket, hogy minél több jó tanács jusson el a gyermeküket váró édesanyákhoz.

A javaslatokat szeretnénk a Szoptatás Világnapjára egy csokorba gyűjteni (név nélkül), és közzétenni itt a ficsak.hu honlapján is.

Amit mi kérünk:

* adj a játék Facebook posztja alatt kommentben egy vagy max két jó tanácsot,

* és hívd meg a játékra 2 barátodat, taggeld be őket szintén ott a posztnál. Ők lehetnek éppen szülés előtt állók, akiknek jól jönnek a jó tanácsok, de már tapasztalt anyukák is, akik a bevált praktikájukat tudják velünk és a többi leendő édesanyával megosztani.

FŐDÍJ:

 

Monello baby&more csomag 30.000 Ft értékben

További nyeremények:

         

Jatekberles.hu utalvány 20.000 Ft értékben                        Játszószőnyeg a FICSAK felajánlásában 15 000 Ft értékben

A játékban mindenki részt vesz, aki a poszt alatt legalább egy jó tanáccsal segíti a gyermeküket váró édesanyákat, valamint meghívja 2 barátját a játékra. Közülük sorsolással választjuk ki a nyerteseket.

A játék 2020. július 30. csütörtök 23:59-ig tart. Sorsolás 2020. július 31-én, péntek délelőtt.

A nyerteseket még aznap a FICSAK Facebook oldalán közzé tesszük.

A játékszabályzatot itt találjátok: https://bit.ly/3jtY0Ov

Játsszatok velünk Ti is, itt a posztnál, és nyerjetek:

>> https://www.facebook.com/ficsak/posts/1847329605409890 <<