Magyarország Kormánya ismét jelentős intézkedést tett a hazai családok támogatása érdekében. A Fiatal Családosok Klubja üdvözli a döntést, amelynek értelmében 70 százalékról a bruttó jövedelem 100 százalékára emelkedik az édesanyák számára a szülés után folyósítható CSED, azaz csecsemőgondozási díj.

Egyesületünk, a Fiatal Családosok Klubja, már alapítása óta – a társadalom iránti elkötelezettsége szellemében – a magyar családok boldogulása, életük könnyebbé tétele, a fiatalok gyermekvállalási hajlandóságának fokozása érdekében cselekszik. Természetes tehát, hogy nagyon örülünk és őszintén támogatjuk az olyan kezdeményezéseket, amelyek a saját értékrendünkkel azonosak.

Magyarország Kormánya a 2021-es költségvetésből – a csecsemőgondozási díjra vonatkozó intézkedése értelmében – több mint 14 milliárd forinttal gazdagítja a magyar kisgyermekes családok büdzséjét, ezáltal segítve anyagi gyarapodásukat.

„Országos szervezetünk számára örömteli az újabb mérföldkő, amely jól illeszkedik az elmúlt esztendőkben már elfogadott családbarát kormányzati intézkedések sorába.“ – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

A korábban meghatározott 70 százalékról a bruttó jövedelem 100 százalékára növekszik 2021. július 1-jétől a CSED összege, amely után kizárólag személyi jövedelemadót kell majd fizetni.

Az intézkedésnek hála a gyermek megszületését követő félévben jelentős összeg marad közel 80 ezer magyar családnál.

A csecsemőgondozási díjat azok a hölgyek vehetik igénybe, akik a szülést megelőző két évben legalább 365 napon keresztül biztosítottak voltak.

A tervek szerint a jövőben évente 28,5 milliárd forintos költségvetési forrást igényel majd a CSED módosítása, amely újabb jelentős közösségvállalást jelent a magyar családokkal.

Bízunk benne, hogy a gyermeket tervező párok is örömmel fogadták ezt a hírt!