Közel 1000 család énekelt, mondókázott és ringatózott ma együtt a Fiatal Családosok Klubja és a Ringató közös anyák napi ünnepségén.

“Az anya a család szíve, és mosolya a szívverés”

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az édesanyákat a Ringatóval, bár kicsit más formában tudtunk “együtt” lenni. Egy olyan műsorral készültünk, ahol át tudjuk adni a zene és a közös éneklés által a szeretetet, együtt tudjuk ünnepelni az édesanyává válást.

Közel 1000 család és gyermekeik énekeltek velünk együtt ma, az “Ezer család énekel otthonról a Ringatóval” műsor alatt.

A műsor felvétele itt érhető el–>  https://www.facebook.com/events/222880152144842/

Köszöntőt mondott Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár asszony, aki kiemelte, hogy édesanyának lenni csodálatos dolog, a nehézségek, buktatók ellenére is. Hogy mennyire szükségünk van a családra, éppen most ebben a nehéz időszakban, és bár nem tudjuk magunkhöz ölelni távol lévő szeretteinket, de édesanyánknak adhatunk egy virtuális ölelést, és gyermekeinktől megkaphatjuk talán az igazit is.

A család a biztos pont az életünkben, akikre nagyon kell vigyáznunk. Most lehetőségünk van újraértékelni a hétköznapi problémáinkat, a családi kapcsolatainkat. Erre kaptunk most lehetőséget.

Király Nóra, a FICSAK alapítója megköszönte a Ringatónak, hogy idén is együtt ünnepelhettünk, hogy ilyen fantasztikus ünnepi műsort készítettek az édesanyáknak. Büszkén mondta el, hogy eseményünk idén is a szeretetről, a meghittségről és az édesanyává válásról szól, hogy célunk egy picit kiszakadni az elmúlt hetek taposómalmából, feledtetni a mindennapi nehézségeket. Megerőltető heteken vagyunk túl, hiszen édesanyaként most nagyon sok szerepnek kell megfelelnünk, ilyenkor még sokkal fontosabb egy picit megállni és megünneplni az anyák napját.

Gróh Ilona, a Ringató alapítója beszélt arról, hogy rendhagyó volt számukra is ez az ünnep, nagy izgalommal készültek rá, hiszen most egy komplett műsort kellett úgy összeállítani, hogy nem egy helyen voltak a Ringató foglalkozásvezetői. Óriási feladat volt, hiszen határon innen és túlról is jöttek a felvételek, amiből azután összeállít a közel 30 perces műsor. Arra bíztatott mindenkit, hogy nyugodtan énekeljen együtt a műsorral, mondókázzanak a gyermekekkel, ünnepljünk most együtt mi anyukák, nagymamák és dédmamák.

Köszönjük mindenkinek a részvételt. Isten éltessen minden édesanyát, nagymamát a kényszerű távolmaradás idején is!