„Itt vannak, csendben végzik a dolgukat. Sokaknak csak akkor tűnik fel, hogy a munkájuk fontos, sőt nélkülözhetetlen, ha épp nem tudják elvégezni. Ők a „láthatatlan munkások”.

Ebben a vírus által felforgatott világban különösen is fontos megállnunk egy pillanatra a hamarosan megérkező április első keddjének, a Láthatatlan Munka Világnapjának apropóján, amelyet a Fiatal Családosok Klubja is szeretne méltó módon megünnepelni!

Az otthonainkba kényszerülve és a körülöttünk élő, önkéntes segítségre jelentkező emberek munkájába is jobban belelátva, talán most jobban észrevesszük azt, hogy mit jelent az életünkben az a pénzzel meg nem fizetett munka, mellyel otthonainkat rendben tartjuk, családtagjainkat segítjük, közösségeink életét jobbítjuk.

Ünnepeljük meg ŐKET!

Most ünnepeljük azokat, akik csöndesen végzik nap, mint nap háztartási munkájukat, ápolási, gyermekgondozási feladataikat, és akik kilépve saját családjuk világából nagyobb közösségekben is munkálkodnak!

Mindennapi hősök ők, akiket segíteni kell mindenkinek, hiszen nem méltányos, ha valaki egymaga viszi vállán az otthoni teendőket, ahogy egy közösség sem használhat ki olyanokat, akik mindig önként jelentkeznek feladatért.

Tanuljuk meg megosztani a munkát, kényszerű otthonlétünkben neveljük erre gyermekeinket, és vonjunk be másokat is a láthatatlan (vagy inkább fizetetlen) feladatok elvégzésébe, melyek akkor válnak igazán láthatóvá, ha nincsenek elvégezve.

Tedd meg! Becsüld meg! Tanítsd meg! – A „láthatatlan munka” megosztása közös ügyünk

Véleményünk szerint kulcsfontosságú, hogy a gyerekeket is már pici koruktól bevonjuk, eleinte játékos formában, aztán nagyon tudatosan a családi teendőkbe. Adjunk feladatot nekik is, hogy mire felnőnek, számukra már teljesen természetes legyen mindaz, amire mi most a „láthatatlan munka” világnapja kapcsán igyekszünk ráirányítani a figyelmet!

A Fiatal Családosok Klubja a világnap közeledtével játékra hív: olyan képek beküldését kérjük a családoktól, melyeken a gyermekek valamilyen házimunkát végeznek és kérjük, ha röviden árják mellé, hogy kinek, mi az otthoni feladata családokban most, a kényszerszünetben. Aki még 3 embert meghív a játékba dupla eséllyel indul a nyereményekért.

A játékban résztvevők között egy takarítást segítő, vezeték nélküli porszívót sorsolunk ki, amivel szó szerint gyerekjáték lesz a takarítás és 3 db családi társasjátékot! Természetesen a nyereményt a kapuig visszük! 🙂

A fotókat és a kommenteket tehát a Fiatal Családosok Klubja Facebook oldalán várjuk a poszt alatt kommentben. Sorsolás: 2020.04.07. 20 órakor. A fényképeket is addig gyűjtjük amelyekből egy kisfilmet szeretnénk majd összefűzni és közzétenni. A nyerteseket is Facebookra írjuk majd ki.

Itt érhető el a JÁTÉK a FACEBOOKON>>