Nemrégiben jelentette be Király Viktor énekes és felesége, Anita, hogy összeházasodtak és első gyermekük születésére készülnek. A Fiatal Családosok Klubja interjút készített az énekessel, hiszen mi is kíváncsiak voltunk, hogyan várja kisfiuk érkezését az ifjú házaspár.

 

FICSAK: Nemrégiben volt az esküvőtök egy csodás mediterrán hangulatú villában a Balatonnál, feleségeddel Anitával. Hogyan élitek meg a házaséletet? Milyen érzés, hogy a szerelmedet már a feleségedként mutathatod be másoknak?

Király Viktor: Alapvetően nem érzek változást, hiszen már régóta együtt vagyunk Anitával. Az, hogy egymást már férjként és feleségként mutatjuk be, az most az egyik legérdekesebb mindkettőnk számára. Új az egész, mert sokszor még Anita is szokja a nevét, de ez mindkettőnknek óriási büszkeség és nagyszerű dolog! 

 

Király Viktor és felesége, Király-Virág Anita

Fotó: Dupla Expo Wedding Photography

 

FICSAK: Hogyan tekintesz a házasságra, mint intézményre? Ilyennek képzelted? Változtatott valamit a kapcsolatotokon?

Király Viktor: Van egy új hangulat a levegőben, ezt mindketten érezzük, de szerintem ez inkább a gyermekünk érkezése miatt van. Amikor esténként simogatom Anita pocakját és érzem, ahogy rugdos a pici, az egy semmihez sem fogható érzés, egy hihetetlen csoda. Azt gondolom, ha nem lennénk most házasok, akkor is a baba már most egy még szorosabb kapocs lett közöttünk.

 

FICSAK: Van, aki kettőtök közül jobban várja az ő megérkezését?

Király Viktor: Mindketten nagyon várjuk őt és szerintem ugyanolyan izgatottak vagyunk, csak természetesen Anita számára más ez az állapot, hiszen ő hordja a szíve alatt a kisfiunkat, ő éli meg fizikailag is a terhességet. Én most azért vagyok izgatott, hogy én legyek majd a tökéletes mintaapa, a biztonságteremtő és a családfő.

 

FICSAK: Hol tartotok most a babavárással? Elkezdtétek már beszerezni a különböző babadolgokat, egyáltalán fel lehet szerinted készülni teljesen a baba érkezésére?

Király Viktor: Anita már elkezdett beszerezni pici babaruhákat, fiús dolgokat és nagyon élvezi. Én azt mondtam, hogy várjunk még picit, de támogatom ebben és örülök neki, mert jó látni, hogyan készül a kisfiúnk érkezésére.

 

FICSAK: Hogyan készülsz az apaságra? Elkíséred a feleségedet például vizsgálatokra, olvasol esetleg szakkönyveket?

Király Viktor: Anita több könyvet is elolvasott már és próbál engem is rávenni. Ahová tudom, elkísérem, támogatom őt és mellette vagyok. Nagyon fontosnak tartom, hogy elmenjünk vizsgálatokra és mindent megtegyünk a baba egészségéért.

 

FICSAK: Ha majd megszületik a pici, hogyan látod, melyikőtök lesz a szigorúbb szülő? Te vagy Anita?

Király Viktor: Szerintem én leszek a játékos, a nagy mókamester, aki lazít majd a dolgokon, Anitát pedig nem úgy ismerem – nem tudom őt úgy elképzelni -, hogy szigorú lenne. Ő azt mondja, hogy szigorú és következetes anyuka lesz majd. 

Fotó: Király Viktor

 

FICSAK: Mi az, amiben azt látod most, hogy a leginkább tudsz segíteni a feleségednek? Mi az, amiben támogatni tudod őt és ez láthatóan jól esik neki?

Király Viktor: Ami jelen pillanatban a legfontosabb, az, hogy nyugodt körülmények legyenek. Amennyire csak lehet, próbálom ezt neki biztosítani, csak ez elég nehéz. Szerintem ez a legnehezebb feladat. Miközben a várandós anyukának valóban arra van szüksége, hogy nyugodt légkörben itthon legyen, sokat pihenjen, közben a férfinak dolgoznia kell. Sőt egy férfinak ilyenkor szerintem még jobban kell hajtania, hogy mindent meg tudjon teremteni a családjának, mert hamarosan megszületik a baba. Az én életemben pont a nyugalmat a legnehezebb megteremteni, de mindenképpen ezen vagyok és leszek.

 

FICSAK: Szeretnél majd bent lenni Anita mellett a szülőszobán?

Király Viktor: Nincs más választásom, mert Anita azt mondta, hogy bent kell lennem. Szóval igen, bent leszek. De viccet félretéve, egyébként magam is szeretnék bent lenni, nem hagynám őt egyedül. Szerencsére most erre van lehetőség, sok fiatal házas így csinálja, így örülök, hogy én is bemehetek majd Anitával.

 

FICSAK: Szerinted mitől leszel majd jó apuka? Hogyan látod magad most leendő apaként?

Király Viktor: Szakmámból adódóan azt gondolom, hogy biztosan körbe veszi majd őt a zene és mivel van itthon egy stúdiószobám, szerintem sok időt fog ott velem ölteni, miközben én dolgozom. Nyilván nem akarok majd ráerőltetni semmit, hiszen nem lehet mindenkinek a zene a kedvence. Azt már most tudom, hogy nagyon büszke leszek rá, bármi is legyen majd.

 

FICSAK: Neked a szakmádból adódóan sokat kell utaznod. Lesz-e majd segítségetek a baba gondozásánál, aki majd vigyáz rá és segít a feleségednek?

Király Viktor: Természetesen! A családom nem messze lakik tőlünk, így ők biztosan sokat itt lesznek és segítenek majd. Anita családja részéről picit nagyobb a távolság, hiszen ők Kecskeméten laknak, de már most mindent megtesznek azért, hogy Anita mellett legyenek, ha szükséges.

Fotó: Király Viktor

 

FICSAK: Jövő héten lesz a szerelmesek ünnepe, a Valentin-nap. Több közösségi média platformon is meghirdetted, hogy szerelmesektől vártok szerelmes videókat, üzeneteket és ebből majd egy videó fog elkészülni.  Mi ennek a célja?  

Király Viktor: Picit félve indítottam el ezt a dolgot. Úgy indult, hogy írtam egy elég romantikus dalt Anitának az esküvőnkre, ami a bevonuló zenénk volt. Sokat hezitáltam azóta is, hogy mi legyen a sorsa ennek a dalnak. Mindenki azt mondta, hogy annyira gyönyörű, hogy kár lenne, ha úgymond csak „bedobnám a fiókba”, így kitaláltunk egy köztes megoldást. Ez a videó nem kereskedelmi célra készül majd, hanem csinálunk egy Valentin-napi összeállítást, amit majd feltesszük a Youtube-ra. Meg lehet majd osztani és megmaradhat ez a szentimentális érzés. Megkértem az embereket, hogy küldjenek videókat és eddig várakozásokon felül sok érkezett. Szóval keressétek majd a Youtube-on!

 

FICSAK: Te elénekelted ezt a dalt az esküvőtökön Anitának?

Király Viktor: Nem, én ezt előre elkészítettem. Annyira izgultam és küszködtem a könnyeimmel, hogy nem lett volna erőm elénekelni. Nagyon meg voltam hatódva az egész szertartástól.

Fotó: Király Viktor

 

FICSAK: Mit üzensz a férfitársaidnak, akik még a házasság és a gyermekvállalás előtt állnak? Mennyire látod azt „trendinek”, hogy valaki fiatalon házasságot kössön?

Király Viktor: Ez az én véleményem és lehet, sokaknak nem tetszik majd, de én azt üzenem a férfiaknak, hogy akkor vágjanak bele a házasságba, ha megértek rá és ez nagyon fontos! Fontosak az érzések, de önmagában egy házassághoz vagy akár egy kapcsolathoz több kell. Meg kell rá érni, hogy felelősséget tudjon vállani a férfi. Később már nem csak magáért, hanem a gyerekéért és a családjáért is felel! Nekem úgy tűnik, eddig kellett várnom. Jómagam későn érő típus vagyok, de azt gondolom, hogy minden akkor érkezik meg hozzánk, amikor kell. Az biztos, hogy csodás dolog előtt állunk a feleségemmel és izgatottan várjuk. Új kihívás, új dolgok, szóval nagyon boldogok vagyunk!

 

Az interjút készítette: Tisóczki Flóra