Negyedik alkalommal tartották meg az Újbudai EgészségPART elnevezésű családi rendezvényt vasárnap. A Feneketlen-tó partján idén ősszel is az egészségé volt a főszerep, a Fiatal Családosok Klubja pedig idén is örömmel vett részt az esemény szervezésében, sátrunknál pedig egész nap fogadtuk a családokat.

Az eseményen közös családi sportolásra, egészségmegőrző és betegségmegelőző előadásokra hívták az érdeklődőket, akik a Szent Kristóf Szakrendelő közreműködésével számos egészségügyi szűrésen is részt vehettek a látogatók.

Az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozva Király Nóra, a FICSAK alapítója köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az esemény három pillér köré épül: a testmozgás, az egészséges táplálkozás és a lelki egészség köré. A magyar nyelv gyönyörűen fogalmaz, hiszen az egész-ségben benne van, hogy a test, a lélek és a szellem alkot egy kerek egészet – kezdte köszöntőjét Simicskó István országgyűlési képviselő, kormánybiztos, aki háromgyermekes édesapaként örömét fejezte ki, hogy nagyon sok család látogatott el a rendezvényre.

Kiemelte: felelősséggel tartozunk gyermekeinknek, szüleinknek, ezért fontos, hogy magunk is egészségesek legyünk, és személyes példát mutassunk, sportoljunk. Újbuda sportos kerület – folytatta -, Hoffmann Tamás polgármesternek köszönhetően számos futókör – Budapesten itt van a legtöbb – vagy olyan fitneszpark épült, ahol ingyenesen sportolhatnak az itt élők. Simicskó István arra is emlékeztetett, hogy meg kell dolgozni az ép testért és lélekért, de más egészségéért is csak akkor lehet tenni, ha a magunkéra odafigyelünk.

Hoffmann Tamás, a 11. kerület polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a mostani rendezvény azt a filozófiát képviseli, melyre nyolc éve törekszenek a kerületben: a sportoláson keresztül lehet egészségesebbnek lenni, és a legfiatalabb korosztálytól a legidősebbekig mindenkivel meg kell ismertetni a mozgás szeretetét és örömét.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: fontos számukra, hogy az uniós forrásokból hozzájáruljanak ahhoz, hogy a magyar társadalom minél egészségesebb, minél sportosabb legyen. Beszélt annak fontosságáról is, hogy a mozgás szeretetét már kisgyermekkorban meg kell mutatni, de a helyes táplálkozással is meg kell őket ismertetni. Az államtitkár köszönetét fejezte ki a vasárnapi rendezvényért a szervező újbudai önkormányzatnak és a Fiatal Családosok Klubjának. Sárfalvi Péter, az Emmi sportért felelős helyettes államtitkára egyebek mellett azt emelte ki, hogy sport nélkül nem lehet teljes életet élni.

 Az egész napos programon a mozgás örömére egyebek mellett Katus Attila edzésével, sportbemutatókkal, sportos vetélkedőkkel hívták fel a figyelmet. A résztvevőket, az egészséges életmódot fókuszba állító rendezvényen tombola, kézműves foglalkozások, mesejáték, gyermekkoncert, sportbemutató is várta, a délutánt Szandi koncertje zárta.

Az esemény galériáját itt találja!