Minden várakozást felülmúlóan teljesített a POKET projekt a tesztidőszaka alatt, hatalmas érdeklődés övezte a kortárs és klasszikus regényes zsebkönyveket. E héttől pedig már élesben működnek a POKET zsebkönyv automaták, melyekben a FICSAK által támogatott Pál utcai fiúk kötet is kapható.

Vecsei H. Miklóssal, a projekt megálmodójával és dr. Komáromi Györggyel, a Radnóti Színház gazdasági igazgatójával tartott ma Király Nóra, a FICSAK alapítója sajtótájékoztatót csodaszép könyvekkel a kezünkben.

A Fiatal Családosok Klubja nagy örömmel állt a POKET projekt mellé. Ezek a színes zsebkönyvek jelképes áron vásárolhatók meg és nemes célt szolgálnak. Számunkra sokat jelent, hogy Molnár Ferenc klasszikusát támogathattuk, hisz egyesületünkkel a fiatalok számára próbálunk iránymutatást adni, értékteremtő és előremutató kezdeményezések mellé állni. Ezeknek a könyveknek közösségteremtő erejük is lehet: akik látják a másik kezében é zsebében őket, tudhatják, hogy hasonlóan gondolkoznak a világról. Szeretnénk, ha menő dologgá válna a zsebkönyvek olvasása, közösséggé az olvasók köre; s ezzel együtt a fiatalok hajlandók volnának félretenni a telefont.

A Vecsei H. Miklós színművész ötlete alapján valósult meg a POKET, mely komoly feladatot vállalt magára: egy egymásra jobban odafigyelő közösség létrehozására törekszik.

Miklós ma elmondta, hogy nagyon boldog, hogy a tesztidőszak után ismét könyvekkel tele láthatja az automatákat és arra is, hogy olyan lelkes támogatókat tudhat maga mellett, mint Újbuda Önkormányzata. A sokszínű művész elmondta, hogy a projekt legfőbb célja az olvasás népszerűsítése, ám emellett egy színesebb, egymásra még jobban figyelő városi közösség létrehozása is fontos cél. Miklós beszélt arról is, hogy a POKET részeként elindult a Krétapakk projekt is. A könyv automaták alsó sorában találhatók a színes krétapakkok, melyet megvásárolva a fiatalok színesebbé tehetik a várost. Ennek nyomán egy városszínező versenyt is hirdettek. A színművész elmondta, hogy minden automata egy-egy fővárosi színház nevét viseli és átadta a szót az újbudai automata névadóinak.

Dr. Komáromi György, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója a teljes társulat nevében köszöntötte a megjelenteket. Gratulált a Sztalker csoportnak a páratlan kezdeményezéshez és elmondta, megtiszteltetés számunkra, hogy színházuk nevét viseli az újbudai automata. Nagyon sok sikert kívánt a folytatáshoz, hisz fontos társadalmi ügy a kultúra támogatása. Majd vásárolt is egy kötetet az automatából.

Érdemes kipróbálni az automatákat és csatlakozni a közösséghez!