Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kérvényezi a főváros vezetésénél, hogy a márciusban feleslegessé vált BKV bérletek árát térítse meg, vagy érvényességüket hosszabbítsa meg 30 nappal azon budapesti lakosok számára, akik a március 4-i járványügyi szigorítások miatt március 8. és április 7. között munkájuk szüneteltetésére, digitális oktatásra vagy otthoni munkavégzésre kényszerülnek.

„Egy 5 tagú család esetében – ahol csak egy szülő jár be dolgozni, 3 gyermek otthon tanul, egy szülő pedig home office-ban dolgozik – a BKV bérletek ára közel 20 000 Ft felesleges kiadást jelent.” – hangsúlyozta Király Nóra, a FICSAK alapítója.

Majd hozzátette: „Ezen családok, diákok nem tudják kihasználni a március elején megvásárolt bérleteket!”

Arra kérjük Karácsony Gergely főpolgármester urat, mint jelen helyzetben egyedüli döntéshozót, hogy hasonlóképpen a MÁV-HÉV Zrt. kitűnő kezdeményezéséhez, segítse a fővárosban élők helyzetét, támogassa a nehéz helyzetbe került fővárosi családokat.

Felkérünk minden fővárosban élőt, csatlakozzon kezdeményezésükhöz és írja alá petíciónkat, hogy a fővárosban élő, digitális oktatásba kényszerült diákok, home-officeban dolgozó vagy munkájukat szüneteltetni kénytelen szülők visszakaphassák a feleslegesen kiadott bérletük árát. 

A petíció a következő linken érhető el >> https://www.peticiok.com/a_fiatal_csaladosok_klubja_peticiot_indit_a_fvarosi_csaladok_koreben_a_bkv_berletek_aranak_visszateritese_erdekeben