Köszöntő verssel, egy különleges videóval, játékkal és családias hangulatú Apák napi ünnepséggel köszöntöttük idén az édesapákat.

Az apák napját június harmadik vasárnapján tartják, vannak olyan nyugati országok, ahol már több mint egy évszázada.

Apa nélkül nem kerek a világ! Nagyszerű alkotások érkeztek be az „Apukámnak készítettem“ című felhívásunkra, melyekből egy, a felkérésünkre íródott, köszöntő verssel együtt egy különleges Apák napi köszöntő videót készítettünk. A fődíjat, ami egy családi élménydús hétvége a RoBirtokon, vasárnap a Ficsak Családi Központban megtartott ünnepségünkön vehette át a szerencsés nyertes.

Apák napi programunkat az immár hagyományosnak mondható eseményünkkel zártuk vasárnap, APÁK NAPJÁN. Ezúttal a FICSAK Családi Központ kertjében „piknikeztünk”, ahol ismét egy jó hangulatú, élménydús délelőttöt tölthettünk együtt a családokkal és a meghívott vendégekkel.

Sajtótájékoztató és ünnepélyes díjátadó

Király Nóra, a FICSAK alapítója örömmel és büszkén mesélt arról, hogy az elmúlt évek munkájának köszönhetően a FICSAK körébe tartozó családok már ugyanolyan izgalommal várják, és ünneplik az apák napját is, mint ahogy az édesanyák ünnepét. Arról is beszélt, hogy az elmúlt három hónap nehéz időszak volt a családok számára, de az apák is kivették részüket a feladatokból.

Beneda Attila elmondta, hogy a kormány azon dolgozik, hogy megteremtse a család és a munka egyensúlyát az édesanyák mellett az édesapák számára is, és ezt szolgálja az utóbbi 9 évben kiépített családtámogatási rendszer, amelynek szinte minden elemét már az édesapák is igénybe tudják venni. Kijelentette, hogy egy férfi életében nemcsak a legizgalmasabb, hanem a legszebb dolog is, ami történhet, hogyha édesapává, majd később nagyapává válik.

Apának lenni életre szóló hivatás, feladat, öröm és felelősség, aminek megfelelni nem mindig könnyű, de nagyon szép feladat – mondta a helyettes államtitkár.

A rendezvényen Léder László, pszichológus, az Apa Akadémia alapítója azt mondta, szerinte a családok „jól vizsgáztak” az elmúlt hónapokban. Tapasztalata szerint az apák egy problémás helyzetben sokkal nehezebben kérnek segítséget, de arra biztatta őket, hogy merjenek segítséget kérni, és azt elfogadni.

Hozzátette, az otthonokba az utóbbi hónapokban jobban „beköltözött” az online világ, és az első számú modern családi probléma az internetfüggőség. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezt csak megelőzni lehet, „meggyógyítani” nem, és ebben van felelősségük az apáknak is. Végül azt kérte, hogy: „adjunk bele még több apait“.

Átadtuk az apák napi játékunk fődíját

Az apák napi eseményünk volt az apákról szóló két hét fénypontja, ahová idén is számos lelkes és vidám család érkezett. Volt játék, állatbemutató és sok finomság a RoBirtok Élményközpontnak köszönhetően. A sok, színes lufiról már messziről felismerhető volt a Ficsak Családi Központ, ahol mindig szívesen látják a családokat.

Az „Apukámnak készítettem“ apák napi online felhívásunk fődíját, az Állati családi hétvégét a RoBirtokon dézsafürdőzéssel, lovaskocsikázással 120.000 Ft értékben Mező Krisztina és családja nyerte. A vasárnapi programot láttuk, hogy Krisztina gyermei mennyire szeretik az állatokat, így biztosak vagyunk benne, hogy ezt a családi hétvégét is nagyon fogják élvezni!

Isten éltessen még egyszer minden édesapát, nagypapát és dédipapát!

Köszönjük szépen, hogy velünk voltatok, velünk játszottatok. Találkozzunk mielőbb egy következő FICSAK eseményen!

Még több fotó ITT >>