Indul a Ficsak Szülőakadémia 6 alkalmas előadássorozata „Család, gyermek, egészség – Összhangban a jövőért” címmel.
Célunk, hogy olyan, a szülőkben felmerülő kérdésekre segítsünk választ adni, amely elősegíti a családi élet harmóniáját, és a gyermek testi és lelki fejlődését.

1. alkalom: Mi segít át az élet megoldhatatlan helyzetein?

Időpont: 2022. március 2. szerda 18:00-19:00
Előadó: PÁL FERI ATYA római katolikus pap, mentálhiginénés szakember

Az élet mindenki számára hoz nehéz és drámai helyzeteket. Ilyenkor nemcsak egy problémával találkozunk amit megoldhatunk, majd mehetünk tovább. Léteznek megoldhatatlan problémák, helyzetek. Mit kezdjünk velük és magunkkal, hogy életünk, a kapcsolataink növekedni tudjanak? Mit érdemes tennünk, amikor szóhoz sem jutunk, mert nem tudunk mit mondani? Hogyan válaszoljunk a fájdalmas:” miért? ” kérdésekre? Miért történt ez? Miért pont velem, Miért én? Mi jellemzi azokat a személyeket és párokat, akik megoldhatatlan problémákkal együtt is elégedettek az életükkel és társkapcsolatukkal? Mit érdemes tennünk a kapcsolatainkban, amikor nehézségeink már-már elviselhetetlenné válnak? Az előadás arról szól, hogy mi az ami valódi segítséget nyújthat magunknak, másoknak, a kapcsolatainknak, amikor találkozunk az élet drámaiságával.


2. alkalom: Gyermek az asztalnál

Időpont: 2022. március 10. csütörtök 18:00-19:00 (ONLINE, ZOOM)
Előadó: ANTAL EMESE dietetikus, szociológus, TÉT Platform szakmai vezetője

A gyerkőc virslit eszik virslivel? Fintorogva tolja el a zöldséget? Nem eszi meg a csomagolt tízórait? Egész nap nassolna? A Gyermek az asztalnál című könyv szerzője, a médiából ismert Antal Emese dietetikus, szociológus, két kisfiú édesanyja, a szülőknek, érdeklődőknek ad tanácsot: mit tehetünk azért, hogy az étkezés egészséges, ugyanakkor örömteli legyen? Az előadás hangsúlyosan foglalkozik az egyes korcsoportok szükségleteivel, bemutatja, hogy milyen élelmiszercsoportból hányszor és mennyit kell enni. Szó lesz többek között korunk egyik fő problémájáról, az elhízásról is, de a válogatós és egyoldalúan táplálkozó gyerekekről is. Továbbá a környezettudatos táplálkozásról, hogyan vásároljunk a gyermekkel, milyen alternatív táplálkozási minták vannak és szó esik még az étel-allergiákról, érzékenységről. Ne felejtsük el, a jövő záloga a gyermek, akinek egészsége a kezünkben van!


3. alkalom: Ismerd meg magad, hogy megismerhesd a gyermeked

Időpont: 2022. március 21. hétfő 18:30-19:30 (ONLINE, ZOOM)
Előadó: TARI ANNAMÁRIA pszichológus

Az online tér és a közösségi média óriási változásokat idéztek elő az érzelmek sokszínűségében és megélésében, valamint a különféle kognitív folyamatokban. Elvesztett a felhőtlen gyerekkor és fiatalkor, és mindez nem pótolható a pillanatok online megosztásának múló örömével. Nem virágos rét, hanem kemény akadálypálya ez. Ha segíteni akarunk, akkor meg kell érteni mindazt, amivel a digitális generációk szembenéznek. Ami nem feltétlenül az, amit mi képzelünk.


4. alkalom: Merjünk férfiak/nők lenni, keressük meg önmagunkat az anya/apa szerepben is!

Időpont: 2022. április 4. hétfő 18:30-19:30 (ONLINE, ZOOM)
Előadó: ANDRÁSKA ZSÓFIA sikertréner, life és business coach, mentor és 3 gyermek édesanyja

Vannak velünk született, nemi és a rokonsági szerepeink (pl.: férfi, nő, testvér, nagynéni), az összes többi felvett (pl.: foglalkozás, anya, apa, férj, feleség). Az élet más-más színterén egyik szerepből a másikba váltunk át. Az idő előrehaladtával, életünk új szakaszaiban újabb és újabb feladatköreink lesznek. Ezek közül némelyek az életünk tartópillérei: az anyai, az apai és a gyermek szerepek, azaz a családiak. Identitásunk felépítéséhez családon belüli és családon kívüli szerepekre is szükségünk van.


5. alkalom: Így legyél fitt anyuka

Időpont: 2022. április 21. csütörtök 18:00-19:00 (ONLINE, ZOOM)
Előadó: BÁRDOSI ILDIKÓ edző, 2 gyermek édesanyja

A gyerekek energiája végtelen, anyáé már egészen más tészta. Nem csak a gyerekek ellátása fárasztó, a szoptatás, az éjszakázás mellett sok anyukának arra sincs ideje, hogy megfelelően táplálkozzon, ettől pedig egyre fáradtabbnak és kimerültebbnek érezheted magad. Mit lehet tenni?


6. alkalom: Hogyan segíthetünk a rászoruló gyermekeken?

Időpont: 2022. április 25. hétfő 18:00-19:00 (ONLINE, ZOOM)
Előadó: GUI ANGÉLA Egy Vérből Vagyunk Alapítvány alapítója, önkéntes segítő

Szoktunk-e figyelni egymásra? Jó lenne figyelni egymásra, észrevenni, ha valakinek nincs sálja, sapkája a hidegben! Hogyan segítsünk a rászoruló gyermekeken és hogyan tanítsuk meg saját gyermekeinket, hogy észrevegyék és segítség az arra rászorulókat.


FONTOS! Az előadásokon a részvétel INGYENES, de azok nem lesznek visszanézhetők, Töltsd ki most a jelentkezési lapot, és vegyél részt akár mind a 6 előadásunkon!

Regisztráció:

    A műsorváltozás jogát fenntartjuk!