A Fiatal Családosok Klubja idén is méltó módon szeretné megünnepelni az idősek világnapját, melyet az ENSZ először 1991-ben rendezett meg. E jeles nap alkalmat ad arra, hogy az idősek társadalomban betöltött szerepének fontosságára irányuljon  a figyelem. A FICSAK képviseletében Király Nóra alapító, 2022. szeptember 30-án, pénteken délelőtt az újbudai Okos Gizella Házba látogat, ahol 9 órakor köszönti a Katolikus Szeretetszolgálat által fenntartott idős otthon lakóit. Az idősek világnapján, október 1-én pedig közösen a „Vasutazz Velünk!” csapatával egy nagyszerű kulturális kikapcsolódásra indul közel 200 aktív időskorú a „marosmenti Konstantinápolyba” Makóra, a József Attila Expressz fedélzetén a FICSAK támogatásával. Az egyesület elkötelezetten hisz abban, hogy az aktív nagyszülői jelenlét a családokban nagy segítség és pozitívan befolyásolja a felnövekvő nemzedék jövőbe vetett bizalmát, és elősegíti a generációk közötti szeretetteljes kapcsolat kialakítását, mely erősebbé tesz a családi összetartást.

A Ficsak kiemelten fontosnak tartja az idősebb generáció tiszteletét és megbecsülését, hiszen ők azok, akik kellő élettapasztalat birtokában tudásukat tovább tudják adni az utánuk következő nemzedékeknek.

Idősek köszöntése az újbudai Okos Gizella Házban

Király Nóra, a FICSAK alapítója 2022. szeptember 30-án, péntek délelőtt a XXIII. János Otthon Okos Gizella Házba látogat, ahol köszönti a Katolikus Szeretetszolgálat által fenntartott idős otthon lakóit. Az oldott hangulatú beszélgetést egy játékos kvízzel teszik még élvezetesebbé a résztvevők számára. Mindezen túl kis ajándékkal és kiadvánnyal kedveskednek a lakóknak. Az esemény sajtónyilvános, a helyszínen lehetőség van képeket készíteni.

Ünneplés a József Attila Expresszen 

Október 1-én, szombaton a József Attila Expressz különvonatán utazó időskorúak gyönyörködhetnek majd a Viharsarok gyönyörű tájában, élvezhetik a hevederes pálya ritmikus zenéjét, relaxálhatnak és élményeiket, emlékeiket megoszthatják egymással. Közös éneklés, játékos totó, irodalmi előadások, gumikerekes kisvonatozás, kulturális barangolás, kirándulás színesíti az egész napos programot, mely a FICSAK támogatásával valósulhatott meg az Idősek Világnapja alkalmából. A vonat háziasszonya Vincze Lilla, EMeRTon-díjas énekesnő, szövegíró remek zenékkel készül az utazó közönségnek.

Fiatal Családosok Klubja az idősek világnapja alkalmából egy edukációs kiadvánnyal is készül, melyben a következő fontos témák szerepelnek: hogyan segíthetjük az idősebbeket, hogyan segíthetünk magunknak, ha már ebben a cipőben, ebben a korban járunk? A kiadvány fókuszában a megelőzés és a tudatos felkészülés áll,  hiszen – jó esetben – mindannyian megöregszünk, és mindannyiunk családjában vagy környezetében élnek idős emberek, akik joggal igénylik a figyelmet, a törődést és a megbecsülést.

Az online kiadvány itt érhető el>> https://ficsak.hu/2022/09/26/kiadvany-az-idosek-vilagnapja-alkalmabol/

Egészségben és szeretetben bővelkedő, hosszú életet kívánunk minden Szépkorú Ünnepeltnek! 💕