A Ficsak Vajdaság csapata szombaton játszóházba invitálta a gyermekeket és a szülőket. A programot elsősorban mozgáskoordinációs foglalkozásokra építették fel, népi gyermekjátékokat, körjátékokat, ejtőernyős és stafétajátékokat tartottak, illetve vizes játékokkal készültek.

A szombati programra nem volt különösebb korosztálybeli elvárásuk, ugyanis a tapasztalat az, hogy az idősebbek lendülete viszi magával a kicsiket. Közösen élik meg a játék örömét, mint ahogy az utcán is különböző generációk játszanak együtt. A szülők aktívan kivették a részüket a játékokból és az előkészületekből. A programot limbózással zárták, valamint az elmaradhatatlan és örök népszerűségnek örvendő palacsintázással. A nap végén emléklapot készítettek, melyre a gyerekek festett kezének lenyomata került. Hatalmas öröm volt egy a gyermekek számára.

Ficsak rendkívül motivált csapata készül az őszi szüreti napi mulatságra is, a délután folyamán több program megvalósításában gondolkodnak. – mondta Tímár Gabriella, a Ficsak Vajdaság vezetője.