A Fiatal Családosok Klubja rendezvényein elsősorban a családokat a gyerekeket szólítja meg, feléjük fordul, mivel a felnövekvő generáció és a rájuk legnagyobb hatást gyakorló szüleik a társadalmunk tartópillérei. Célunk a családok körében a környezettudatos életmód népszerűsítése, amelynek elsajátítását már egész kis korban célszerű elkezdeni, annak érdekében, hogy az a későbbiekben rutinszerű gyakorlattá váljon. Gyermekeink nevelése, környezetvédelmi érzékenyítésére a saját feladatunk, hiszen egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a bolygónk védelmére, mivel a természeti és környezeti értékek megőrzése a mi felelősségünk.

Zöld családi nap elnevezésű rendezvényünkön felhívjtuk a figyelmet környezetvédelmi a globális problémákra, elsősorban a bolygónkon keletkezett hatalmas mennyiségű hulladék keletkezésére, valamint megoldásokat kínálunk a hulladék csökkentésének területén. Bízunk abban, hogy a felnövekvő generáció edukálása, a zöld szemléletű programok szervezése elősegíti, és hozzájárul az emberek környezettudatos magatartásának megerősödéséhez.

A Fiatal Családosok Klubjának környezetvédelmi sátorában lehetőség nyílt játékos programokon, kézműveskedésen és szemléletformáló interaktív játékokon való részvételre. Az érdeklődő családok, gyerekek és felnőttek elsősorban a PET alternatív felhasználásának különböző módjait ismerhették meg. Készíthettek PET palack virágtartót, melybe egynyári növények ültetésére is lehetőség nyílt, emellett, készült PET palackból ügyességi játék valamint bekapcsolódhattak interaktív környezetvédelmi játékokba is. (környezetvédelmi solo, dobble, társasjátékok, kirakó). A legkisebbeket geo homokozó várta. PET palackok felhasználásával elkészítettünk egy PET palack kapapét is. 

A kézműveskedés és a játék mellett környezetvédelmi témájú kérdőív kitöltésére kértük a hozzánk látogatókat, melynek segítségével játékos és elgondolkodtató kérdéseken keresztül vezettük rá az érdeklődőket a helyes környezetvédelmi magatartásra, illetve hívtuk fel a figyelmet meghökkentő környezetvédelmi szennyezésekre, melyekért elsősorban az emberi tevékenység felelős. 

Zöld környezetvédelmi családi napunk célja az edukálás, a családok szemlélet váltásának előmozdítása. Hiszünk abban, hogy példamutató magatartással elérhető az emberek környezettudatos viselkedése, és rendezvényeink altal elő tudjuk mozdítani azt a vágyat az emberekben, hogy tegyenk a környezetükért. Kezdjünk kis lépésekkel, melyek nagyban hozzájárulnak a hulladék csökkentéséhez. Egy darab PET palack átlagos használati ideje 15 perc, lebomlási ideje kb. 400 év, tehát az utánunk következő 16 generáció környezetét is szennyezni fogja. Szorítsuk vissza a túlzott műanyag felhasználását és állítsunk megfelelő példát gyermekeink előtt. Felhívtuk a résztvevők figyelmét arra, hogy egy Földünk van, és jelenleg már az utolsó órába léptünk bolygónk megmentése érdekében.