Mi a Fiatal Családosok Klubja elkötelezettek vagyunk a gyermekek védelme iránt,  és egyetértünk a magyar kormány Gyermekvédelmi népszavazásról szóló kezdeményezésével. Hazánkban a gyermekvédelem ügye kiemelt fontossággal bíró ügy, melynek kapcsán az április 3-án zajló népszavazás is jelentőségteljes esemény lesz a magyar családokra leselkedő külső kényszerítő hatások védelme érdekében. Úgy gondoljuk, hogy a népszavazáson való részvétellel minden magyar szülő kiállhat a törvény rendelkezései, s ezzel együtt gyermekei védelme mellett.

Támogatjuk a magyar kormány népszavazás kezdeményezését a gyermekvédelem ügyében, mert meggyőződésünk, hogy a szexuális propagandának nincs helye az iskolákban, az óvodákban, a reklámokban és a médiában.

A magyar családokat képviselő civil szervezetként álláspontunk, hogy a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőké, akiknek elsöprő többsége elutasítja a kiskorúakat célzó LMBTQ propagandát. Szerintünk az sem megengedhető, hogy az Európai Bizottság brüsszeli bürokratái hatalmukkal visszaélve kötelezettségszegési eljárás keretében Magyarország ellen forduljanak a gyermekvédelmi törvény miatt.

A FICSAK egyetért és támogatja a törvény azon pontjait, melyben az szerepel, hogy a kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást NE tartsanak, számukra nemi átalakító kezeléseket NE népszerűsítsenek, NE legyenek elérhetőek nemátalakító kezelések számukra, fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül NE mutassanak be, valamint a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat NE jelenítsenek meg.

Arra kérünk minden jóérzésű szülőt, hogy gyermeke védelme érdekében vegyen részt a Gyermekvédelmi népszavazáson április 3-án. E szavazáson végre maguk dönthetnünk a gyermekeik jövőjét érintő, a gyermekvédelmi törvényhez kapcsolódó kérdéskörben, s ezzel a brüsszeli bürokraták és egyes aktivistacsoportok erőteljes támadását közösen vissza tudjuk verni.