Az otthon az a hely, ahol a család minden tagja biztonságban érzi magát. Ez azonban nem mindenki esetében igaz.  Magyarországon a családon belüli erőszak, – különös tekintettel a nők elleni erőszakra – valóságos probléma. A nők 49%-nak volt már olyan kapcsolata, amelyben szóban és lelkileg bántalmazta partnere. A koronavírus okozta frusztráció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kapcsolati erőszaktevések száma a pandémia időszakában az átlag 33-ról 50-re, tehát másfélszeresére emelkedjen. 

Amikor erőszakról beszélünk, akkor a többség fizikai bántalmazásra gondol, holott a verbális bántalmazás legalább olyan rombolóan hat az áldozatra. Ennek ellenére a köztudatban még mindig az számít bántalmazásnak, aminek fizikai nyoma marad. A lelki terror, a verbális, szavakkal bántás, bántalmazás ugyanolyan káros és veszélyes, mint egy pofon vagy a verés.

“Minden második házasság válással végződik, és a párok fele nem él boldog párkapcsolatban. Minden ötödik nő pedig kapcsolaton belüli erőszak áldozata. Ijesztőek a számok, ezért a jövőben ezzel a témával is kiemelten szeretnénk foglalkozni, mert a boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat az alapja annak, hogy sok gyermek szülessen Magyarországon.” – mondta Király Nóra a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM) alapítója.

Minden erőszak elfogadhatatlan. Az áldozatoknak szüksége van segítségre, aminek legelső lépése a felismerés. 

Vajon képes egy testileg-lelkileg is megtört ember arra, hogy kiálljon magáért? Hogy a félelmet legyőzve, beszéljen valakivel a problémájáról? Egyáltalán, felismerik a bántalmazottak, hogy ők áldozatok? Milyen hatással van egy családra, a gyermekekre, ha bántalmazó környezetben nőnek fel?

Ezekre az igazán fontos kérdésekre kapunk választ a Mindennapok Női Szemmel Egyesület (Nőiszem) támogatásával megrendezésre kerülő Amikor a családi feszültség állandósul…. – a nárcisztikus játszmák jelensége” című ingyenes előadásunkon. Az élő, online közvetítésen a Ficsak és a Nőiszem alapítója, Király Nóra tesz fel kérdéseket a témával kapcsolatban egy elismert klinikai pszichológusnak, pszichoterapeutának, Tari Annamáriának.

Ez az ingyenes, online rendezvény mindazoknak szól, akik családjában sajnos jelen van a verbális bántalmazás, illetve azok számára, akik ezzel az előadással kívánnak több információhoz jutni, és így segíteni egy ismerősüknek vagy barátjuknak.

Az előadás 2021.01.26-án, kedden 18:30 – 19:30 óra között kerül megrendezésre. Az esemény online, élőben követhető a Ficsak és a Nőiszem Facebook oldalán. Az előadás ingyenes, bárki számára elérhető, azonban akik előzetesen regisztrálnak, azok számára utólag kiküldenek egy 10 oldalas ajándék tanulmányt a témával kapcsolatban, illetve lesz lehetőségük kérdezni is az élő adás alatt. 

További részletek az eseménnyel kapcsolatban >> https://fb.me/e/3xvBmNXT8

Az ingyenes előadásra regisztrálni itt lehet >> https://forms.gle/obyo3ageeAnQ6Np57