2020, a járvány éve embert próbáló napok, hetek, hónapok elé állították a családokat. A civil szervezetek ezekben a nehéz időkben is igyekeztek mindent megtenni, hogy megkönnyítsék ezt az időszakot.

A következő videónkban igyekeztünk összefoglalni az a rengeteg aktivitást, amit a járvány ellenére is sikerült megvalósítanunk.

Januárban átadtuk a speciális inkubátort a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának, amelyre a IV. Családszervezetek Adventi Jótékonysági Vásárán gyűjtöttünk.

Februárban megszerveztük a Családban a jövő konferenciát 200 fő részvételével.

Március 8-án sikerült megtartanunk a hagyományos, nagyszabású Nőnapi konferenciánkat „Női erő” – a nők ereje és védelme címmel a Magyar Női Unióval együttműködve.

A karantén, a köznevelési intézmények teljes bezárása mindenkit megviselt, de ebben a három hónapban is igyekeztünk online mindent megtenni a családokért.

Elindítottuk az unoka vonalunkat, amelyen több száz beszélgetést bonyolítottunk le, segítve ezzel az idősek magányának enyhítését. Online programkereső felületünk létrehozásával a gyermekek szórakoztatását sikerült támogatnunk, megkönnyítenünk.

Láthatatlan munka világnapjáról is megemlékeztünk április elején, hiszen a karantén idején különösen felértékelődött az otthoni, fizetés nélkül végzett munka.

Online megszerveztük a Ringatóval együttműködésben az „Ezer család énekel“ rendezvényünket, amelyre a világ minden részéről csatlakoztak be énekelni vágyó anyukák, apukák a gyermekeikkel.

Három családszervezettel közösen meghirdettük az „Anyukák a szuperősök“ játékunkat, hogy megmutassuk: az édesanyáknak olyan rejtett képességeik kerültek felszínre a kialakult helyzet kihívásai közepette, amikről talán ők maguk sem tudtak. Az egészségügyben, frontvonalban dolgozók mellett az édesanyák is erejükön felül teljesítettek és teljesítenek még jelenleg is nap mint nap.

Június harmadik vasárnapján hagyományos Apák napi rendezvényünket szűk körben szerveztük meg, a Ficsak Családi Központ kertjében, online játékkal kiegészülve több ezer édesapának köszöntük meg szerető támogatását.

Nyáron több héten át temtaikus táborokat szerveztük segítve ezzel a családokat a 11 hetes nyári szünet aktív, tartalmas eltöltésében.

Szoptatás világnapja alkalmából felavattunk egy új Baba-mama szoptatást és pelenkázást segítő padot a Ficsak Családi Központ kertjében.

Több klubdélutánt szerveztünk, amelyet online közvetítettek is: Tudatosan a kütyük világában, Miért beszélsz így velem?, Mitől nő a nő?, mindegyiket több ezren követték élőben.

Öt alkalmas online konzultációt hirdettünk, amelyben a családokat segítő intézkedéseket mutattuk be és a felmerülő kérdésekre válaszoltunk.

Október elsején került megrendezésre az Idősek világnapja konferencia, amelyet szintén élőben közvetítettünk, ezáltal határontúl élő szépkorúak is tudták élvezni a hozzájuk szóló kedves szavakat.

Legnagyobb eseményünket, a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát is teljes egészében a digitális térbe helyeztük át. Minden képzeletet felülmúlóan közel 3,3 millió forintot sikerült összegyűjtenünk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat számára, akik egy speciális hordágyat és hozzá tartozó kiegészítőket vásárolnak majd az összegből.

Már összesen 28 vidéki  FICSAK tagszervezetünk is azon dolgozik, hogy a kisebb közösségekben is támogassák, segítsék a családokat.

2021-ben is a fő célunk, hogy minél több programmal, eseménnyel, aktivitással és hasznos információkkal segítsük a családok boldogulását.

🥂 Találkozzunk 2021-ben is! Boldog új évet kívánunk! 🎉