2020-ban is, b√°r kiss√© rendhagy√≥ m√≥don, az online t√©rben, de megrendezz√ľk adventi j√≥t√©konys√°gi akci√≥nkat k√∂zel 30 hazai csal√°dszervezettel kar√∂ltve. Id√©n az √©letvesz√©lyes √°llapot√ļ kisgyermekek helysz√≠ni ell√°t√°s√°√©rt √©s megment√©s√©√©rt kezdt√ľnk egy nagyszab√°s√ļ adom√°nygyŇĪjt√©sbe. A c√©lunk id√©n sem m√°s! Imm√°r √∂t√∂dik alkalommal hasznos √©s √©letmentŇĎ seg√≠ts√©get ny√ļjtani egy olyan szervezetnek, akiknek munk√°ja rendk√≠v√ľl fontos a kisgyermekek √©let√©nek megment√©s√©ben.

A hazai csal√°dszervezetek eg√©sz √©vben azon dolgoznak, hogy a csal√°dok √©let√©t seg√≠ts√©k. Minden √©vben, az adventi idŇĎszak k√∂zeledt√©vel, k√∂z√∂sen kiv√°lasztunk egy nemes √ľgyet √©s egy alap√≠tv√°nyt, akiket minden erŇĎnkkel t√°mogatunk.

Az idei kedvezményezett


Az V. Csal√°dszervezetek Adventi V√°s√°ra √©s GyŇĪjt√©se kedvezm√©nyezettje a Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat K√∂zhaszn√ļ Alap√≠tv√°ny. Kevesen tudj√°k, hogy az √©letvesz√©lyes √°llapot√ļ kisgyermekek helysz√≠ni ell√°t√°sa √©s sz√°ll√≠t√°sa k√ľl√∂nleges szakmai, gyakorlati √©s mŇĪszeres felk√©sz√ľlts√©get ig√©nyel. 1999-ben a Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat az√©rt j√∂tt l√©tre, hogy k√ľl√∂nleges gyermekrohamkocsik √©s gyermek mentŇĎorvosi kocsik elind√≠t√°s√°val seg√≠ts√©k az Orsz√°gos MentŇĎszolg√°lat munk√°j√°t. Az elm√ļlt 21 √©vben t√∂bb mint 53.000 bajba jutott kisgyermeken seg√≠tettek. Idei adventi gyŇĪjt√©s√ľnk c√©lja biztos√≠tani egy rendk√≠v√ľl fontos eszk√∂zt, a 2,5 M Ft-os M1 Stryker hord√°gyat egy teljesen √ļj mentŇĎkocsiba.

A j√≥t√©konys√°gi gyŇĪjt√©s fŇĎv√©dn√∂ke Herczegh Anita, a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k feles√©ge, aki √©vek √≥ta t√°mogatja a kezdem√©nyez√©st.

Az Adventi Jótékonysági Vásár történelme

2016: a daganatos gyermekek és családjaik támogatása

2016-ban indult a v√°s√°r, amikor az ŇźrzŇĎk Alap√≠tv√°ny jav√°ra kezdŇĎd√∂tt el a gyŇĪjt√©s. Az alap√≠tv√°ny t√∂bb mint 25 √©ve seg√≠ti a leuk√©mi√°s- √©s daganatos gyermekek gy√≥gyul√°s√°t. A t√°mogat√°sukra szervezett adventi j√≥t√©konys√°gi v√°s√°r bev√©tel√©t egy csal√°di apartman fel√ļj√≠t√°s√°ra ford√≠tott√°k annak √©rdek√©ben, hogy a sz√ľlŇĎk a kezel√©sek ideje alatt is beteg gyermek√ľk k√∂zel√©ben tart√≥zkodhassanak.

2017: a korasz√ľl√∂tt kisbab√°k t√°mogat√°sa

A nemes c√©l a k√∂vetkezŇĎ √©vben sem maradt el, hisz a Melletted a helyem Alap√≠tv√°ny t√°mogat√°s√°val a korasz√ľl√∂tt kisbab√°kat helyezt√ľk f√≥kuszba. A II. Adventi J√≥t√©konys√°gi V√°s√°rnak az volt a c√©lja, hogy √∂t k√≥rh√°zba ker√ľlhessen olyan eszk√∂z, amellyel a pici bab√°k anyatejes t√°pl√°l√°s√°t tudj√°k hat√©konyan t√°mogatni, melyekkel n√∂velni lehet a kor√°n √©rkezett picik t√ļl√©l√©si es√©lyeit.

2018: a siket és nagyothalló gyermekek támogatása

Ebben az √©vben a c√©l az volt, hogy felh√≠vjuk a figyelmet a hall√°ss√©r√ľltek saj√°tos kommunik√°ci√≥s probl√©m√°ira, s az ennek k√∂vetkezt√©ben fell√©pŇĎ √©letminŇĎs√©gbeli h√°tr√°nyok megold√°s√°ra. A jelnyelvet haszn√°l√≥ k√∂z√∂ss√©g saj√°t erej√©bŇĎl soksz√≠nŇĪen √©s sz√°mtalan kommunik√°ci√≥s fel√ľleten √©vtizedek √≥ta pr√≥b√°lja l√°ttatni, megismertetni √©s megszerettetni a jelnyelvet. Ezt seg√≠ti elŇĎ a foglalkoz√°s, mely a Jelnyelvi J√°tsz√≥t√©r nevet viseli √©s az √∂sszegyŇĪlt √∂sszegbŇĎl a program egy √©ves fenntart√°si k√∂lts√©g√©t tudtuk finansz√≠rozni a csal√°dok nagy √∂r√∂m√©re.

2019: szívbeteg gyermekek támogatása

A IV. Adventi J√≥t√©konys√°gi V√°s√°r c√©lj√°ul tŇĪzt√ľk ki a sz√≠vbeteg gyermekek megseg√≠t√©s√©t. A tavalyi √©vben az √∂sszefog√°s oly m√©rt√©kŇĪre siker√ľlt, hogy b√°r a kezdem√©nyez√©s elej√©n a c√©l egy inkub√°tor beszerz√©se volt, m√©gis k√©t BABYTHERM 8010 nyitott inkub√°torral √©s egy GE Healthcare C1-5-D t√≠pus√ļ konvex vizsg√°l√≥fejjel tudtunk seg√≠teni a Gyermeksz√≠v K√∂zpontot. Ezek az eszk√∂z√∂k a kritikus √°llapot√ļ √ļjsz√ľl√∂ttek ell√°t√°s√°hoz n√©lk√ľl√∂zhetetlenek.

ūüíē Ments√ľnk meg egy√ľtt min√©l t√∂bb gyermeket 2020-ban!

A s√ļlyos, √©letvesz√©lyes √°llapot√ļ csecsemŇĎk √©s kisgyermekek ell√°t√°sa k√ľl√∂nleges, felk√©sz√ľlts√©get ig√©nyel. A csal√°dszervezetekkel, sz√≠vvel-l√©lekkel dolgozunk azon, hogy id√©n is hat√©kony seg√≠ts√©get tudjunk ny√ļjtani adventi j√≥t√©konys√°gi akci√≥nkon kereszt√ľl. A c√©l, hogy a j√∂vŇĎben is minden gyermek megkaphassa a Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat Gyermekrohamkocsija √°ltal biztos√≠tott √©letmentŇĎ ell√°t√°st. Az adom√°nyokb√≥l egy M1 Stryker t√≠pus√ļ hord√°gyat v√°s√°rolunk, a j√∂vŇĎ √©v tavasz√°n √ļtnak indul√≥ rohamkocsiba. A gyŇĪjt√©sbŇĎl beszerz√©sre ker√ľlŇĎ eszk√∂z elengedhetetlen felszerel√©se a mentŇĎaut√≥nak, n√©lk√ľl√∂zhetetlen a kicsik ell√°t√°sa sor√°n. Ez az √ļj vil√°gsz√≠nvonal√ļ mentŇĎaut√≥ t√∂bb mint 2000 bajba jutott kisgyermeknek fog seg√≠ts√©get ny√ļjtani √©vrŇĎl-√©vre.  A gyermekrohamkocsi b√°rhol k√©pes percek alatt egy mobil intenz√≠v oszt√°lyt „fel√©p√≠teni”, magas szintŇĪ azonnali ell√°t√°st biztos√≠tani √©s ezzel jelentŇĎsen megn√∂velni a beteg gyermek t√ļl√©l√©si es√©lyeit.

A ‚ÄěMents√ľnk meg egy√ľtt min√©l t√∂bb gyermeket‚ÄĚ online adventi gyŇĪjt√©sre az adjukossze.hu oldalon ker√ľl sor >> https://adjukossze.hu/kampany/mentsunk-meg-egyutt-minel-tobb-gyermeket-2124

Eseményt is szeretnénk adni a kisgyermekes családoknak

Az idei gyŇĪjt√©s kieg√©sz√ľl a Ringat√≥ Adventi J√≥t√©konys√°gi √ČLŇź online koncertj√©vel, amelynek idŇĎpontja 2020. december 5, szombat 10:30. Aki szeretne a k√∂z√∂s √©nekl√©sben, mond√≥k√°z√°sban, kar√°csonyra hangol√≥d√°sban otthon√°b√≥l r√©szt venni, megteheti, csak annyit k√©r√ľnk, hogy egy sz√°m√°ra megfelelŇĎ √©s n√©lk√ľl√∂zhetŇĎ √∂sszeggel t√°mogassa a ‚ÄěMents√ľnk meg egy√ľtt min√©l t√∂bb gyermeket‚ÄĚ gyŇĪjt√©st az adom√°nygyŇĪjtŇĎ oldalon.

Az eddig csatlakozott csal√°dszervezetek: Fiatal Csal√°dosok Klubja √©s tagszervezetei | Kopp M√°ria Int√©zet a N√©pesed√©s√©rt √©s a Csal√°dok√©rt | K√°rp√°t-medencei Csal√°dszervezetek Sz√∂vets√©ge | H√°rom Kir√°lyfi, H√°rom Kir√°lyl√°ny Mozgalom | Nagycsal√°dosok Orsz√°gos Egyes√ľlete | Egysz√ľlŇĎs K√∂zpont | Magyar NŇĎi Uni√≥ | Magyar V√©dŇĎnŇĎk Szakmai Sz√∂vets√©ge | Ringat√≥ | RoBirtok | Kosdi √Ėnk√©ntesek | Sz√ľlŇĎk H√°za Alap√≠tv√°ny | Csepeli V√°rosgazda K√∂zhaszn√ļ Nonprofit Zrt. | Civil √ļt Alap√≠tv√°ny | Z√∂ld K√∂vet Egyes√ľlet | B√°csalm√°s V√°rosi √Ėnkorm√°nyzat Alapszolg√°ltat√°si K√∂zpont | KidsOasis – minŇĎs√≠tett csal√°dbar√°t sz√°ll√°shelyek | Seg√≠tŇĎ kezek az Akt√≠v √Čvek√©rt K√∂zhaszn√ļ Nonprofit Kft. | Ny√≠regyh√°zi Le√°ny- √©s NŇĎegylet Egyes√ľlet | Mindennapok NŇĎi Szemmel Egyes√ľlet