Május utolsó vasárnapja mindig a gyermekeké. Rengeteg program várja ilyenkor a lurkókat. Az idén a gyermeknap kicsit másképpen alakult… csendesebb, nagyszabású programok sincsenek, de mégis különleges. Nagy hálával tartozunk minden gyermeknek, mert kitartásból, megértésből, elfogadásból jelessel vizsgáztak az elmúlt 2,5 hónapban az élet iskolájában. Köszönjük nektek gyerekek!

Március 16-tól ugyanis bezártak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák. A gyerekek megszokott napjai megváltoztak egyik pillanatról a másikra, a négy fal közé szorultak. Gyorsan kellett alkalmazkodniuk az új helyzethez, hisz az élet mégsem állt meg, a tanulnivalók jöttek, sok oviból is érkeztek a feladatok. A bizonytalanság, hogy most mi történik és meddig lesz ez így, a technikai háttér hiánya, az új tanulási módszer elsajátítása, a barátokkal való kapcsolat hiánya, mind-mind megviselte a gyerekeket. Talán azoknak a gyerkőcöknek egyszerűbb volt, akinek van testvére, hiszen volt kivel játszania, bár azért a bezártság előrehaladtával a hajba kapások száma is megnőtt. Ebben az időszakban nem csak a tesóval lehetett többet játszani, hanem a szülőknek is kicsit több ideje jutott a gyermekek mellé leülni és velük lenni. Állandóak voltak a közös ebédek, amelyek amúgy csak hétvégente és szünetben valósíthatóak meg. Több idő volt olvasni, beszélgetni és nem kellett sehova sem rohanni.

Minden évben gyereknapon országszerte több száz program közül választhattunk, illetve választhattak a kicsik, éppen mihez van kedvük. Ilyenkor megteltek az állatkertek, a rendezvényhelyszínek, ahol különböző bábos és zenész műsorokkal, kézműveskedéssel és rengeteg mókával várták a gyermekeket. Rengeteg lufi és szappanbuborék száll fel ilyenkor és sok süti, fagyi és popcorn fogy, zsúfolásig megtelik a cirkusz is, ahol különleges meglepetés várja a gyerekeket.

Idén most otthon ünnepeljük őket. Csendesebben ugyan, de annál boldogabban. Apró meglepetéssel köszöntjük őket és köszönjük meg nekik az elmúlt nehéz időszakot. Egész nap nekik kedveskedünk és rengeteget játszunk!

Szerencsére hamarosan kezdődik a nyári szünet, amit annyira várnak most a kicsik. Hisz sokkal keményebben kellett összpontosítani az elmúlt időszakban. Most le lehet végre engedni, és lehetőség lesz különféle programokat is szervezni.

Szerencsére zöld utat kaptak a különféle táborok is – szigorú higiéniai előírásokkal-, melyek keretében a gyermekeket sok-sok programmal várják, hogy újra társaikkal együtt lehessenek, közös élményeket szerezhessenek.

Mi a Ficsak Családi Központban is 10 szuper táborral várjuk a gyermekeket, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt egész nyáron Gazdagréten. Lesz itt varázsló és bűvész tábor, drámapedagógiai és kézműves tábor, belepillanthatnak a környezettudatos életbe, megismertetjük őket jobban a természetes környezetükkel, sőt, még képességfejlesztő falmászó táborban is részt vehetnek. A nagyobbak elsajátíthatják a fotózás és filmezés alapjait is.

Idén egy különleges, „Minden, ami csajos” táborba is várjuk a lányokat! Egész hetet töltünk együtt, csak úgy, csajosan. Sok beszélgetésre, karkötő-, fürdősó és pólókészítésre, önfeledt táncolásra, fagyizásra és  mászkálásra, szuper csajos programra számíthatnak a lányok.

A Lurkó kalandtáborban – Irány a természet! – táborunkban a Ficsak Családi Központ környezetében található túraútvonalon a madarakat, saját természetes környezetükben.  Túrázunk, sportolunk és a különböző interaktív feladatokon keresztül ismerkedünk meg természet csodáival, a madarak világával.

Ugyan az elmúlt időszak nehéz volt, de a nyár még előttünk van!  Csodás lehet, sok-sok élménnyel teli a gyermekek számára!