Kedves Nagymami és Nagypapi!


Máskor ti szoktátok tőlünk, unokáitoktól kérni, hogy vigyázzunk magunkra, most mi kérünk benneteket: maradjatok otthon, mert nagy szükségünk van rátok! Szeretnénk még veletek sok időt tölteni, megtanulni mindazt, amit csakis Ti tudtok: sütit sütni, barkácsolni, meghallgatni az érdekes, múltbéli történeteiteket, okos tanácsaitokat.

Kérve kérünk tehát Benneteket, hogy vigyázzatok nagyon magatokra, és ne menjetek most ki az utcára. Mi bevásárolunk és gondoskodunk rólatok, és ha mi nem tudnánk segíteni, nagy családunk, a magyar nemzet gondoskodik arról, hogy semmiben ne szenvedjetek hiányt: az önkormányzatok dolgozói ellátnak Benneteket, csak hívjátok, keressétek őket bátran és ne szégyelljetek segítséget kérni!
Fontos, hogy tudjátok, mi nagyon szeretünk Titeket és minden erőnkkel azon leszünk, hogy megvédjünk Benneteket és egymást!

 

Ezt a képzeletbeli levelet bármelyik szerető unoka írhatta volna nagyszüleinek, mert sajnos még mindig sok szépkorút látni az utcán, akik talán még nem realizálták a nagyfokú veszélyt, talán még most sem érzik át a ránk nehezedő probléma súlyát vagy nem szeretnének mások terhére lenni és szemérmesek segítséget kérni családjuktól és a segítségnyújtásra köteles helyi önkormányzatoktól.

Mi, a Fiatal Családosok Klubja is azzal a nyomatékos kéréssel fordulunk minden 65 év feletti magyar honfitársunkhoz, minden jövőbeli vagy jelenlegi nagyszülőhöz és dédihez, hogy bármilyen szokatlan és bármennyire nehéz is ez lelkileg, SEMMIKÉPP SE HAGYJÁK EL OTTHONAIKAT, hiszen az új típusú koronavírus különösen veszélyes rájuk nézve!

Arra kérjük idősebb honfitársainkat, hogy bízzanak családjukban, hallgassanak unokáikra és kérjenek segítséget tőlük vagy kerületük, városuk, községük önkormányzatától!

Mindezek mellett a Fiatal Családosok Klubja elindította az úgynevezett Unoka-vonalat is, ahol fiatal kollégáink 9.00 és 17.00 óra között várják a magányos, beszélgetésre vágyó idősek jelentkezését, akikkel nagy örömmel beszélgetnek, hogy ezzel is oldhassák a magány okozta testi-lelki megpróbáltatásokat. Az alábbi számon vagy regisztrációs oldalon kérjük jelentkezzen be, felvesszük az adatait és visszahívjuk!

FICSAK Unoka vonal (Visszahívjuk!): +36 20 246 3268

Regisztrációs oldal, ahol szintén kérni tudja a hívásunkat: https://bit.ly/unokavonal_regisztráció

Kérjük éljenek minden segítség lehetőségével!

FORRÁS: Ficsakblog