A másokért mozgósított fogyhatatlan energia a nők legnagyobb hatóereje, amivel sokszor valóban hegyeket tudnak megmozgatni. A Fiatal Családosok Klubja egész évben segíti és támogatja a nőket, édesanyákat, nagymamákat tevékenységével, ám a március még különlegesebb hónap az egyesület életében e tekintetben. Ez az időszak alkalmat és lehetőséget teremt arra, hogy kiemelt figyelem forduljon a nők felé. A FICSAK idén is egy nagyszabású konferenciával és on-line aktivitással is készül az ünnepre.

“A Nő Ereje szívében és őszinteségében rejlik, és abban a szeretetben, amennyit át tud magán áramoltatni: nem csak adni, de be is fogadni, játszmák nélkül játékosan, boldogan, önfeledten, mérlegelés nélkül.”

NŐI ERŐ – A Nők ereje és védelme konferencia

A Fiatal Családosok Klubja, a Magyar Női Unió kiemelt feladatuknak tartják újra és újra ráirányítani a figyelmet a magyar lányok, nők, asszonyok sokszínű családi és társadalmi szerepvállalására, arra a fantasztikus munkára, amely – sokszor láthatatlanul – éltető és jobbító erőforrása országunk mindennapjainak.

A nő – bár általában fizikailag gyengébb -, de ereje sokszor meghaladja a legerősebb fizikumú sportolóét is. Ez a lelkierő pedig abból a belső tűzből származik, ami a nők empatikus készségét táplálja: a másik emberért való erőfeszítésre való készségből. Ez nyilvánul meg a nőiség kitüntetett pillanata, az életadás idején, a “terhesség” alatt, amikor édes, de sokszor nagy türelmet igénylő valódi terhe van a női testnek, mely egy aprócska életért mégis elviselhető, örömmel vállalható.

Ilyen önfeláldozás az az időszak is, amikor a megszületett babát saját testével táplálja tovább egy édesanya, és ez köszön vissza a családért végzett áldozatos munkában, valamint a nők önkéntességben való aktív részvételében is.

De a nőket védelmezni is kell, mert tudjuk, leggyakrabban ők az áldozatai a kapcsolati erőszaknak, a testi-lelki bántalmazásnak és védeni szükséges azért is, mert a gyermekvállalással vagy épp egy beteg, idős családtag gondozásával nemegyszer olyan élethelyzetbe kerülnek, amikor a munka-magánélet kényes egyensúlya könnyen és radikálisan felborulhat.

Ezért a Fiatal Családosok Klubja és a Magyar Női Unió a már hagyományosnak számító nőnapi konferenciáját ezúttal a „Női erő – A nők ereje és védelme” címmel rendezi meg idén neves közéleti szereplők és szakemberek részvételével.

A konferencia március 6-án kerül megrendezésre a Magyar Tudományos Akadémián. Itt lehet regisztrálni a szabad helyek erejéig >>

„Női erő” nőnapi játék!

Játékos felhívásában a FICSAK azt kéri, hogy minden hölgy a poszt alá írjon oda három olyan gondolatot, amely számára a NŐI ERŐT jelenti és hívjon meg a játékba még hölgytársakat. Cél, hogy ezeket értékes gondolatokat egy csokorba gyűjtsük most, a közelgő Nőnap alkalmából.

Nyeremény: egy 50.000.- Forint értékű „Szépség-Varázslat” csomag szín- és stílustanácsadással, amelyet a MomStyle ajánlotta fel, és egy profi fotózással Eszti Kemes stúdiójában (https://www.kemeseszti.com/), melynél sminket és frizurát is biztosítanak.

A nőnapi játék itt érhető el >>