Az idei apák napjára egy szívhez szóló játékkal, egy izgalmas interjú-sorozattal az apák sokszínűségéről és természetesen egy családi eseménnyel is készültünk, mely hagyományosan egy hangulatos hajózás volt a Dunán sok színes programmal. Az Apa Hajó a FICSAK egyik legjobban várt eseménye minden évben és idén is fantasztikusan sikerült!

A program kezdetén Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Léder László pszichológus társaságában köszöntötte Király Nóra, a FICSAK alapítója a családokat.

Örömmel és büszkén mesélt arról, hogy az elmúlt évek munkájának köszönhetően a FICSAK körrébe tartozó családok már ugyanolyan izgalommal várják és ünneplik apák napját is, mint ahogy az édesanyák ünnepét.

Beneda Attila elmondta, hogy a kormány azon dolgozik, hogy megteremtse a család és a munka egyensúlyát az édesanyák mellett az édesapák számára is és ezt szolgálja az utóbbi 8-9 évben kiépített családtámogatási rendszer, amelynek szinte minden elemét már az édesapák is igénybe tudják venni. Kijelentette, hogy egy férfi életében nemcsak a legizgalmasabb, hanem a legszebb dolog is, ami történhet, hogyha édesapává, majd később nagyapává válik.

Léder László kislánya társaságában szólt néhány szót az apukákhoz és jelenlétük fontosságáról beszélt. Véleménye szerint néhány apró gondolat, néhány kicsi lépés elég lehet ahhoz, hogy az édesapák még jobbnak érezhessék magukat. Bemutatta legújabb könyvét, mely a Csendes apaforradalom címet viseli és hamarosan megvásárolható a könyvesboltokban.

A FICSAK apák napi eseménye volt az apákról szóló hét fénypontja, ahová idén is számos lelkes és vidám család érkezett. A sok, színes lufiról már messziről felismerhető volt a Rubin hajó, ahová több, mint száz család szállt fel és hajózott ki a Dunára velünk. A műsort idén is Varázs Tamás szolgáltatta, akinek produkciója fergeteges hangulatot varázsolt. A hajó felső részén élő gitárzene szólt, míg elhajóztunk Budapest legszebb látványosságai előtt.

Köszönjük minden családnak a részvételt, jövőre találkozunk!

Az esemény galériája itt található!