Az én apukám! Ünnepeljük játékosan az apák napját!   

 

 

Megalakulásunk óta a családi élet szépségeire kívánjuk felhívni a figyelmet eseményeinkkel, kezdeményezéseinkkel, aktivitásainkkal. Sokat beszélünk az édesanyákról és szerencsére egyre többet beszélünk az édesapákról is. Apák napja közeledtével különösen fontos kiemelnünk az ő szerepüket a családban. Anyák napi kampányunk ideje alatt az édesanyák sokszínűségével foglalkoztunk és őket ajándékoztuk meg, most pedig elérkezett az apák ideje!

Ünnepeink védelme

A FICSAK életében meghatározó szerepet játszanak az ünnepek, így nem feledkezhettünk meg az apák napjáról sem, ezt megragadva szeretnénk megmutatni, milyen fontosak ők is gyermekeink életében és ösztönözni minden családot arra, hogy méltón ünnepeljék ezt az ünnepet is. Bizonyára mindenki tudja, hogy az apák napja hivatalos ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünnepeljük.

 

Apa, fontos vagy!

Az apák napja gondolata Amerikában, az ünnep megalapításának kezdeményezője egy lány volt, kinek édesapja egyedülálló szülőként nevelte fel kilenc gyermekét. Lánya úgy gondolta, hogy az apáknak is jár egy saját ünnepnap. 1910-ben végül a hatóságok is a kezdeményezése mögé álltak és apák napjának június harmadik vasárnapján tartották az első apák napját, és tartják ma is.

Anyák napi kampányunkban kiemeltük, hogy: Minden anya jó anya! Nem kell tökéletesnek lenni! Természetesen az apákra is áll az, hogy nem kell „tökéletes” apának lenniük. Ami igazán fontos, az a JELENLÉT.

Ezalatt nem feltétlenül értjük az együtt töltött időt, amire persze nagy szüksége van és mindenkinek jó, boldogságot adó helyzet. A jelenlét az érzelmi kapcsolódás, a szeretet és a kölcsönös bizalom hármasában mutatkozik meg. Ezek vezetnek oda, hogy aztán a tényleges együttlét, az együttes tevékenység igazán élvezetessé válik majd. Így alakulhat ki, hogy apa és gyermeke oda tudnak figyelni egymásra, hogy az apa példaképpé tud válni gyermeke számára.

Amennyiben egyszerre tudja nyújtani a közelség és a megnyugtató távolságtartás élményét, jó kapcsolati mintákat ad a későbbiekre. Idén apák napján pedig azt szeretnénk megmutatni, mit gondolnak és éreznek a gyerekek!

Az ő szavaikkal kívánjuk kifejezni, milyen fontos a valódi együtt töltött idő!

 

APÁK napi játék a FICSAK és a Családok Éve közös szervezésében!

Ti mit szerettek apuval csinálni! Mondjátok el, mik a kedvenc közös programjaitok?

Pályázatunkra, amelyet a Fiatal Családosok Klubjának facebook oldalán hirdettünk meg, édesapákkal kapcsolatos, pozitív hangulatú és üzenetű képeket és hozzá kommenteket, üzeneteket várunk, melyben a gyerekek, édesapák elmondják: Milyen közös élmények kötik össze őket, mit szeretnek együtt a legjobban csinálni!

Tehát, kedves édesanyák, segítsetek MOST gyermeketeknek, küldjetek egy közös képet, ahol a gyermek(ek) az édesapjukkal vannak és írjátok meg együtt a gyerkőccel, hogy mit szeretnek a legjobban apával csinálni. Labdázni? Fogócskázni? Esetleg strandolni, kirándulni, sportolni?

Vagy kedves apukák, tegyétek fel Ti a kedvenc képeteket, amin a gyermekkel/gyermekekkel együtt játszotok, pihentek, sétáltok.

Ha szerettek hajózni, akkor még inkább pályázzatok, mert kisorsolunk 100 szerencsés nyertest, akiket apák napján, azaz június 17-én meghívunk egy budapesti hajókirándulásra, ahol lesznek szórakoztató programok, játékos feladatok és természetesen további nyeremények.

 

FŐDÍJAK

egy vagány SPORTKAMERA  és egy 2 napos családi pihenés több, mint 100.000 Ft értékben!

AZ ÉLET VELED TÖRTÉNIK: A sportkamera nyertese lehetőséget kap rá, hogy ezentúl családjával közös élményeit a lehető legjobb eszközzel örökítse meg! Mindegy, hogy futásról, kirándulásról, síelésről, hegymászásról, snowboardozásról, görkorcsolyázásról, motorozásról, vagy épp búvárkodásról van szó, a készülék mindig a családdal lehet!

KÜLÖNLEGES KIKAPCSOLÓDÁS: A családi pihenés nyertese eltölthet 2 éjszakát egy csodálatos helyen családjával. Mézes Gergő Apartman Házában, mely Vizsolyban található, a nyertes család számára lesz hely közösen időt tölteni, főzni, társasjátékozni, az udvaron legyen lehetőség focizni, tollasozni, fogócskázni, bográcsozni, jól érezni magukat és időt, valódi figyelmet fordítani egymásra. Valamint lehetőség nyílik hazánk legszebb tájait felfedezni a Zemplénben.


Pályázati feltételek:

A pályázatra tehát gyermek-apa közös fotókat várunk és 3 szuper apás programot 2018. június 14-e 16 óráig.
A játék nyereményátadó eseményre június 17-én kerül sor Budapesten, az APA HAJÓ-n, a hajóra a meghívókat pedig június 14-ig küldjük majd ki!

Pályázati feltételek: A pályázatra bármilyen korú gyermek üzenetét, gondolatait és apuval közös fotóit várjuk kommentben a Fiatal Családosok Klubjának facebook oldalán a játék posztja alatt. 

Határidő: a játékot 2018. június 14-én 16 órakor zárjuk.

A játék nyereményátadó eseményre június 17-én kerül sor az APA HAJÓ-n, a Dunán. Az eseményre a meghívókat június 14-ig küldjük majd ki a nyertesek részére!