Nagy örömmel tölt el, hogy ma megvalósult egy többéves tervünk és elindultunk egy úton, ami a Fiatal Családosok Klubja országos hálózattá szerveződéséhez vezet.

A FICSAK első tagszervezete Nyíregyházán kezdi meg működését, Bordás Zsolt vezetésével.

A szervezeti építkezés és az igényfelmérés után a helyi közösségekkel, való kapcsolatfelvétellel kezdjük a munkát.

Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón elmondtam, célunk, hogy országszerte segítsük a családok életét, illetve ismertessük meg a családos életforma örömeit a fiatalabb generációkkal. A FICSAK igyekszik előmozdítani, hogy az országban minél több jól működő, szeretőcsalád éljen, és hogy minél több gyermek születhessen.

Kitértem arra is, hogy büszke vagyok rá, hogy a FICSAK az elmúlt években előremutató, a gyermeket nevelő családok mindennapos problémáira reflektáló kezdeményezéseivel véleményformáló erővé nőtte ki magát.

Egyesületünk hosszú távú tervei között szerepel az országos lefedettség elérése, hiszen hazánk minden táján élnek gyermeket nevelő családok, akiknek sokoldalú támogatása, problémáik hatékony kezelése nemcsak az adott családok életét könnyítheti meg, de az egész magyar társadalom alapvető érdeke is.

Országszerte önkéntesek jelentkezését várjuk!

Az új szervezet alapítását több, mint 30 érdeklődő fogadta a helyszínen, akiknek annyira tetszettek a kitűzött céljaink és folyamatos tevékenységeink, hogy a megnyitó után többen felajánlották a további működéshez szükséges önkéntes segítségüket és beindult egy rögtönzött ötletgyár is.

Fontos tehát hangsúlyoznunk, hogy a FICSAK nyitott minden olyan kezdeményezés felkarolására, mely társadalmuk alapegységét, a családot erősíti, közösséget épít, és értéket közvetít. A szervezet építkezése során számítunk az elkötelezett, közösségeikért tenni akaró önkéntesek jelentkezésére. Várjuk a lelkes, a családok támogatásáért tenni akaró anyukákat, apukákat és nagyszülőket.

Több vidéki város is Család és karrierPONT-al segíti a családokat!

A pénteki nap azért is volt izgalmas, mert bejelentettük Nyíregyházán a Család es karrierPONT-okat és Kállósemjénben el is látogattunk a hamarosan nyíló karrierPONT-ba. Ezekhez hasonló karrierPONT-ok az országban 67 helyen fognak megvalósulni, segítve a nők atipikus foglalkoztatottságát a jövőben.