Tavaly nyáron, Magyarországon először, a Fiatal Családosok Klubja a Monello baby&more támogatásával egy speciális padot helyezett el, amely a szoptatást és a babagondozást teszi kényelmesebbé az édesanyák és kisbabáik számára a 11. kerület egyik játszóterén. Ezt a padot azóta is nagy örömmel használják a családok. Király Nóra, az egyesület alapítója elmondta, hogy nagyon boldog, amiért egy újabb pad kerülhetett átadásra, így ismét kézzel fogható segítséget adhatott az egyesület.

A kezdeményezésben a FICSAK mellé állt Hollik István, országgyűlési képviselő úr és Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros polgármestere is. Összefogásunk eredményeképp idén tavasztól már a belvárosi édesanyák is használhatják majd ezt a remek padot.

 

A sajtótájékoztatón Király Nóra kiemelte, hogy ötgyermekes édesanyaként számtalan olyan élethelyzetet élt meg, mikor a legkisebb gyermeke megéhezett és egy kényelmes, mindkettőjük számára megfelelő helyet keresett arra, hogy megetesse. Ezen az egyedülállóan hasznos padon ülve figyelni tudnak az anyukák a nagyobbacskákra, miközben ellátják a picik szükségleteit kényelmesen.

Beszélt arról is, hogy nem véletlenül választották a Láthatatlan munka napját a hiánypótló pad átadásra.

Minden évben igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a láthatatlan munka, melyet sok-sok ember végez nap, mint nap, milyen fontos az egész társadalom számára.

A  FICSAK az elmúlt években előremutató, a gyermeket nevelő családok mindennapos problémáira reflektáló kezdeményezéseivel véleményformáló erővé nőtte ki magát.

Király Nóra elmondta, hogy sokat beszélgettem az átadón résztvevő édesanyákkal, akik elmondták, számukra mit jelent egy ilyen pad és mennyiben könnyíti meg a mindennapjaikat. Cél az, hogy amellett, hogy beszélünk a családok számára legfontosabb témákról és felhívjuk problémáikra a figyelmet, olyan segítséget adhasson a FICSAK, melynek jótékony hatását a mindennapokban is érzik, akár egy játszótéri délelőtt alkalmával, mikor pici babával és egy vagy netán több testvérrel a szabad levegőn töltik az időt.

Ezen a tavaszi napon olyan ismert édesanyák is megtiszteltek minket, a FICSAK önkénteseit a jelenlétükkel, mint Bárdos Ildi, aki elhozta tündéri kislányát, Maját. Ildi gyakran viszi gyermekeit, Sanyikát és Maját együtt játszótérre és sokat mesélt nekem arról, milyen jó ötletnek tartja a Mama-baba padot, és szeretné, ha máshol is lenne még ilyen. Velünk örült ma Dobó Ági is, Nini és Bubu édesanyja, aki bloggerként szívesen viszi a pad jó hírét. A híres hegedűművész, Edvin Marton felesége, Marton Adrienn két örökmozgó kisfiú, Maxim és Noel anyukájaként tapasztalatból mondja: egy ilyen padnak minden anyuka örülne a közelében található játszótéren.