A nők elhelyezkedését és rugalmas foglalkoztatását segítő helyi központok munkatársainak rendezett szakmai nap előtti sajtótájékoztatón nagy örömmel mondtam el, hogy a nők helyzetével, különösen az édesanyákéval hosszú évek óta foglalkozom. Szakmai tudásom, csapatom és személyes érintettségem adtak ehhez sok erőt és hátteret az elmúlt években.

Tanácsadások, képzések segítenek majd

A pályázatnak köszönhetően országszerte létrejövő központok, helyi szinten segítik majd a nők foglalkoztathatóságát tanácsadásokkal, képzésekkel és kézzel fogható segítséget nyújtanak számukra a következő 3 évben. Az elmúlt időszak családpolitikát fókuszba állító kormányzása, s vele a nőket érintő intézkedések, praktikus technikákkal orvosoltak olyan hiányosságokat, melyek a női életút során felmerült nehézségeket enyhítik.

Kiemeltem, hogy 2010 óta 270 ezerrel nőtt a foglalkoztatott nők száma, a 15-24 éves nők körében pedig 25 ezerrel emelkedett, de még sok a teendő az atipikus foglalkoztatási formák terjesztésében.

Hat regionális központ és hatvanhét helyi centrum jön létre

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára elmondta: a cél, hogy a család folyamatosan változó dinamikáját a munkáltatók rugalmas foglalkoztatással támogassa, ezért 13,3 milliárd forint európai uniós forrásból országszerte hat regionális központot és 67 helyi centrum jön létre, amelyekben a gyermekvállalás előtt álló, illetve a szülés után a munkaerőpiacra visszatérni vágyó nőket is várják.

A centrumok tehát helyi szinten nyújtanak segítséget a nők rugalmas foglalkoztatásához, képzéseket és tanfolyamokat szerveznek, továbbá összekötik a munkavállalókat és a munkaadókat – tette hozzá az Államtitkár Asszony.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a kormány szeretné megadni a nőknek a választás szabadságát, ezért támogatják a gyerekükkel hosszabb ideig otthon maradó és a munkaerőpiacra hamarabb visszatérő anyákat is.

Kitért arra is, hogy az elmúlt években nőtt a nők foglalkoztatottsága Magyarországon, a kisgyermekeseké azonban nemzetközi összehasonlításban még alacsony. Egyre több cég felismeri viszont, hogy a munkavállalókért folyó versenyben előnyt jelenthet a rugalmas foglalkoztatás biztosítása – fűzte hozzá.

Erős szakmai támogatás

Székely András, a Családbarát ország projekt szakmai vezetője elmondta, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. biztosítja a centrumok működéséhez szükséges szakmai támogatást.

Az egységes színvonal megteremtéséért készítettek egy módszertani kézikönyvet, amely szabályozza a működéshez szükséges minimum feltételeit, kidolgoztak különböző tananyagokat, amelyek a munka és a magánélet összeegyeztetését, valamint a munkaerőpiaci reintegrációt segítik, és szeretnék összekapcsolni a helyi központokat is a tapasztalatcsere érdekében.

Végezetül fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy sajnos ma még kevés munkáltató érzi annak fontosságát, hogy a rugalmas foglalkoztatás a munka és a magánélet összehangolásának egyik legfontosabb eszköze.

Sajnos Magyarországon ennek aránya annak ellenére alacsony, hogy a jogszabályok tág lehetőséget adnak annak alkalmazására. Hitünkkel, lelkesedésünkkel és minden eszközünkkel ki fogunk állni ellett, hisz a velünk kapcsolatban álló nők elmondása alapján is kiderült, hogy nagyon fontos, hogy a mai folyamatosan változó világban a rugalmas munkahely, a családbarát szemlélet ne csak egy jogszabályi lehetőség legyen, hanem természetes, magától értetődő lehetőség.

Bízunk benne, hogy nagyon sok nő kapja meg a megfelelő segítséget a projektnek köszönhetően és remek eredményeket érhetünk el közösen, összefogásban.